Chicu, despre critici în contextul pandemiei: „Reapar unele specimene venind cu diferite speculații și aberații”
Full Article 2 minutes read

Chicu, despre critici în contextul pandemiei: „Reapar unele specimene venind cu diferite speculații și aberații”

Premierul Ion Chicu se arată nemulțumit de cei care critică felul cum este gestionată situația pandemică în Republica Moldova. În cadrul unui briefing din 23 noiembrie, după ședința comună cu președintele în exercițiu Igor Dodon și speakerul parlamentului Zinaida Grecianîi, șeful executivului a chemat la mobilizare și a dat o replică „unei doamne”, fără să precizeze la cine anume se referă. 

„Am văzut că reapar unele specimene venind cu diferite speculații și aberații. Timp de câteva săptămâni au dispărut, acum reapar. Recomand acestei doamne să vină la colegii ei din spitale, să îi întrebe care este situația, poate au nevoie de ajutor. Ceea ce fac ei, denigrând Republica Moldova, că nu este vorba despre guvern… Nu le face față, mergeți în țările europene, poate și în țara vecină să vedeți care este situația. Nu trebuie de mers la confruntări, la speculații ieftine. Mai ales că statul a învățat-o și pe ea medicină. Dacă poate să meargă să ajute – să meargă, noi vom contribui la aceasta”, a declarat Chicu.

Șeful executivului a subliniat că sănătatea fiecăruia depinde în primul rând de noi însune.

„Fac apel la societate, fiți precauți, purtați măști. Am văzut decizia Comisiei din Chișinău, rugăm cetățenii să se conformeze. Sănătatea dimneavoastră este în primul rând în mâinile dumneavoastră. Mai avem locuri în spitale, dar nu înseamnă că nu se vor termina. Trebuie să ne unim efoturile, sănătatea nu este domeniul în care politica trebuie să-și arate toată mizeria pe care o are la nivel de ADN deja în Republica Moldova”, a declarat Chicu.

***

Potrivit celor mai recente informații, în Republica Moldova au fost testate pozitiv cu noul coronavirus aproape 98 de mii de persoane. 2149 dintre pacienți au murit.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: