Chiril Moțpan: „Există dovada că Vlad Plahotniuc are dublă identitate în Republica Moldova”
Full Article 2 minutes read

Chiril Moțpan: „Există dovada că Vlad Plahotniuc are dublă identitate în Republica Moldova”

Președintele Comisiei parlamentare securitate națională, apărare și ordine publică, Chiril Moțpan, susține că fostul lider al Partidului Democrat, Vladimir Plahotniuc, deține dublă identitate în Republica Moldova. Declarația a fost făcută joi, 21 noiembrie, în cadrul unei emisiuni la Jurnal TV

Potrivit lui Moțpan, Vlad Plahotniuc ar avea documente cu imaginea lui, dar cu alte nume, prenume, data nașterii și reședință.

„Astăzi, după mai multe încercări, am primit informația că da, există un asemenea cetățean, un asemenea pașaport cu figura domnului Plahotniuc, cu alt nume. Nu pot să vorbesc, din păcate, mai multe lucruri, dar se confirmă. Plahotniuc deține un nou pașaport, cu o nouă identitate în Republica Moldova. Alt nume, altă dată de naștere, anul 1965, altă adresă juridică aici în Chișinău”, a afirmat Chiril Moțpan.

Acesta mai spune că actul ar fi fost obținut când în funcția de director al Agenției Servicii Publice era Sergiu Răilean, care ar fi finul de cununie al actualului președinte al PDM, Pavel Filip.

„Surprinzător este faptul că niște oameni aflați în serviciul statului, într-o instituție de stat, au purces la acest fals. Nu s-au gânsdit că va veni un timp când vor trebui să raspunde? Toate aceste materiale vor fi transmise mâine dimineață procurorilor”, a anunțat deputatul PPDA.

Chiril Moțpan a mai spus că numele nou al lui Plahotniuc seamănă cu unul pe care îl poartă unui membru al PSRM, doar că numele de familie se termină cu litera „k”. De asemenea, inițiala prenumelui ar începe cu „V”. Acesta nu a dezvăluit numele complet pentru că sunt informații cu caracter personal.

Președintele Comisiei parlamentare de securitate mai susține că și democratul Serghei Iaralov are două identități în Republica Moldova.

 

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: