„Chișinăul a făcut planul în caz că mai multe persoane vor avea nevoie de refugiere”. Ceban, în legătură cu situația din Ucraina
Full Article 2 minutes read

„Chișinăul a făcut planul în caz că mai multe persoane vor avea nevoie de refugiere”. Ceban, în legătură cu situația din Ucraina

Primarul de Chișinău, Ion Ceban, declară că municipalitatea a făcut planul în caz că mai multe persoane vor avea nevoie de refugiere. Declarațiile edilului vin în contextul stării de război în Ucraina. 

Potrivit lui Ceban, sunt pregătiți pașii pentru a interveni.

„Chișinăul a făcut planul în caz că mai multe persoane vor avea nevoie de refugiere. Am discutat cu toți specialiștii și am realizat pașii după care vom interveni. Locuri de cazare, alimentație, acordarea asistenței sociale și medicale, mobilizarea personalului și voluntarilor pentru a interveni și a ajuta”, spune Ceban.

De menționat că, în noaptea de 24 februarie, președintele rus Vladimir Putin a anunțat începerea unei operațiuni militare în Ucraina.

Joi, 24 februarie, și președintele Ucrainei Vladimir Zelenski a declarat că introduce stare de război. Anunțul a fost făcută în cadrul unei adresări către popor.

***

Ieri, 24 februarie, prim-ministra Natalia Gavrilița declara că Guvernul se află într-un proces de elaborare a anumitor scenarii, în contextul situației tensionate de la granița cu Ucraina. Cu toate acestea, ele nu pot fi făcute publice decât în momentul în care anumite acțiuni vor fi în derulare. „Există mai multe riscuri și pentru Republica Moldova, și din punct de vedere economic și a anumitor fluxuri migraționale și suntem pregătiți pentru aceste scenarii”, a declarat Gavrilița.

Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: