Chișinăul și Kievul pledează pentru păstrarea stabilității în raioanele de est ale Republicii Moldova
Full Article 1 minutes read

Chișinăul și Kievul pledează pentru păstrarea stabilității în raioanele de est ale Republicii Moldova

Menținerea unui dialog substanțial dintre Chișinău și Kiev în vederea păstrării stabilității în raioanele de est ale Republicii Moldova este necesar, în contextul în care la granița țării noastre avem un război în desfășurare. Subiectul a fost abordat în cadrul unei întrevederi dintre vicepremierul pentru Reintegrare, Oleg Serebrian, și ambasadorul Ucrainei în Republica Moldova, Marko Șevcenko.

Potrivit unui comunicat, în cadrul discuției, vicepremierul Serebrian a vorbit despre starea dialogului dintre Chișinău și Tiraspol, subliniind faptul că la ora actuală singurele formate de negociere care mai rămân funcționale sunt 1+1 și grupurile sectoriale de lucru.

De asemenea, cei doi interlocutori au făcut un schimb de opinii pe marginea situației din regiunea Mării Negre, în contextul războiului din Ucraina.

„A fost reiterată necesitatea menținerii unui dialog substanțial dintre Chișinău și Kiev în vederea păstrării stabilității în raioanele de est ale Republicii Moldova”, anunță Guvernul.

În cadrul întrevederii, vicepremierul pentru Reintegrare și-a exprimat speranța că ambasadorul Iuri Klimenko, reprezentantul special pentru reglementarea transnistreană din partea Ucrainei, va vizita în viitorul apropiat Republica Moldova.


Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.Vreți să susțineți ceea ce facem?

Puteți contribui la existența jurnalismului de calitate susținându-ne pe Patreon! În acest fel, puteți fi parte a schimbării în bine a Moldovei. Datorită sprijinului vostru, vom putea implementa și mai multe proiecte noi și importante. Vă punem la dispoziție 6 modalități de a ne sprijini. În schimb, vă oferim content exclusiv și cadouri plăcute. Accesați linkul pentru a deveni patronul nostru. Nu este deloc greu, în schimb este atât de plăcut.

Susțineți NewsMaker!

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: