Chișinăul și Kievul pledează pentru păstrarea stabilității în raioanele de est ale Republicii Moldova
Full Article 1 minutes read

Chișinăul și Kievul pledează pentru păstrarea stabilității în raioanele de est ale Republicii Moldova

Menținerea unui dialog substanțial dintre Chișinău și Kiev în vederea păstrării stabilității în raioanele de est ale Republicii Moldova este necesar, în contextul în care la granița țării noastre avem un război în desfășurare. Subiectul a fost abordat în cadrul unei întrevederi dintre vicepremierul pentru Reintegrare, Oleg Serebrian, și ambasadorul Ucrainei în Republica Moldova, Marko Șevcenko.

Potrivit unui comunicat, în cadrul discuției, vicepremierul Serebrian a vorbit despre starea dialogului dintre Chișinău și Tiraspol, subliniind faptul că la ora actuală singurele formate de negociere care mai rămân funcționale sunt 1+1 și grupurile sectoriale de lucru.

De asemenea, cei doi interlocutori au făcut un schimb de opinii pe marginea situației din regiunea Mării Negre, în contextul războiului din Ucraina.

„A fost reiterată necesitatea menținerii unui dialog substanțial dintre Chișinău și Kiev în vederea păstrării stabilității în raioanele de est ale Republicii Moldova”, anunță Guvernul.

În cadrul întrevederii, vicepremierul pentru Reintegrare și-a exprimat speranța că ambasadorul Iuri Klimenko, reprezentantul special pentru reglementarea transnistreană din partea Ucrainei, va vizita în viitorul apropiat Republica Moldova.


Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.Vreți să susțineți ceea ce facem?

Puteți contribui la realizarea jurnalismului calitativ. Pentru aceasta, puteți contribui printr-o donație unică prin sistemul E-commerce de la maib sau puteți întocmi un abonament lunar pe Patreon! În acest mod, puteți fi parte a schimbării în bine pentru Moldova. Datorită contribuției dvs, noi vom avea posibilitatea să transformăm în realitate și mai multe proiecte noi și importante și, ceea ce este la fel de important, să rămânem independenți. Indiferent de mărimea contribuției, veți primi un mic cadou. Accesați linkul pentru a fi complicele nostru. Nu este greu, ba chiar plăcut.

Susțineți NewsMaker!

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: