„Ciclonul Ashley” va ajunge și în Republica Moldova? Precizările meteorologilor 
Full Article 2 minutes read

„Ciclonul Ashley” va ajunge și în Republica Moldova? Precizările meteorologilor 

Meteorologii din Republica Moldova au venit cu precizări în contextul informațiilor că, în weekend, un ciclon cu denumirea „Ashley” va lovi Europa. Se menționează că, la nivel oficial, denumirea de „ciclon Ashley” nu a fost confirmată. Totuși, au adăugat meteorologii din Moldova, acest sistem atmosferic nu prezintă un pericol major pentru întreaga regiune dar mai degrabă va avea un impact localizat pe partea sudică și nordică a continentului european. Instituția se așteaptă ca, pe teritoriul Republicii Moldova, efectele „să fie minime, limitându-se în principal la scăderea temperaturii diurne cu peste 10°C”. 

Zilele trecute, presa română a scris că duminică – pe 29 septembrie – România va fi lovită de ciclonul „Ashley” care va aduce ploi torențiale, ninsori și vânt puternic.

Pe 26 septembrie, Serviciul Hidrometeorologic de stat din Republica Moldova a precizat că „la nivel oficial, denumirea de „ciclon Ashley” nu a fost confirmată”.

„În prezent se estimează că acest sistem atmosferic nu prezintă un pericol major pentru întreaga regiune, ci mai degrabă va avea un impact localizat pe partea sudică și nordică a continentului european, unde s-ar putea înregistra precipitații semnificative. Este important de menționat că acest ciclon este vast și divizat în două nuclee: unul situat pe partea nordică și celălalt pe partea sudică. Acest lucru înseamnă că efectele sale vor fi resimțite diferit în diverse zone”, a menționat Serviciul Hidrometeorologic.

Instituția a adăugat că se așteaptă ca, pe teritoriul Republicii Moldova, „efectele ciclonului să fie minime, limitându-se în principal la scăderea temperaturii diurne cu peste 10°C”.

„Totuși, aceste valori de temperatură în linii generale vor fi aproape de valorile normei sau ușor sub valorile normale pentru această perioadă a anului”, au adăugat reprezentanții Serviciului.


Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.



Vreți să susțineți ceea ce facem?

Puteți contribui la realizarea jurnalismului calitativ. Pentru aceasta, puteți contribui printr-o donație unică prin sistemul E-commerce de la maib sau puteți întocmi un abonament lunar pe Patreon! În acest mod, puteți fi parte a schimbării în bine pentru Moldova. Datorită contribuției dvs, noi vom avea posibilitatea să transformăm în realitate și mai multe proiecte noi și importante și, ceea ce este la fel de important, să rămânem independenți. Indiferent de mărimea contribuției, veți primi un mic cadou. Accesați linkul pentru a fi complicele nostru. Nu este greu, ba chiar plăcut.

Susțineți NewsMaker!

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: