Cinci secții de votare din Leova au rămas fără energie electrică timp de 40 de minute
Full Article 2 minutes read

Cinci secții de votare din Leova au rămas fără energie electrică timp de 40 de minute

Secțiile de votare din orașul Leova au rămas pentru aproximativ 40 de minute fără energie electrică. Informația a fost confirmată pentru ZdG de mai mulți membri ai birourilor electorale. Aceștia, însă, dau asigurări că procesul de vot nu a fost întrerupt și a derulat în regim normal.

Potrivir sursei citate, întreruperi de energie ar fi fost în cinci din cele 7 secții de votare din Leova, iar motivul a fost un accident produs în afara orașului.

Reprezentanții birourilor electorale susțin încă că procesul de votare nu a fost perturbat și că operatorii au scris pe hârtie codurile numerice personale și numele alegătorilor, urmând ca ulterior să le introducă în baza de date.

***

Pe 1 noiembrie în Republica Moldova se desfășoară alegerile prezidențiale. În listele electorale sunt incluși 2,8 milioane de cetățeni cu drept de vot. Pentru validarea scrutinului este necesar să  participe nu mai puțin de 1/3 din alegători, adică circa 1 mln de oameni.

Alegătorii pot vota pentru unul dintre cei 8 candidați înscriși în cursa electorală: Renato Usatîi, Andrei Năstase, Tudor Deliu, Igor Dodon, Violeta Ivanov, Maia Sandu, Octavian Țîcu și Dorin Chirtoacă.

Potrivit datelor CEC, până la ora 20:30, prezența la vot constituie 42,5% sau peste 1,2 mln de alegători cu drept de vot.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: