(UPDATE) CNA a descins cu percheziții la Consulatul Republicii Moldova de la București
Full Article 2 minutes read

(UPDATE) CNA a descins cu percheziții la Consulatul Republicii Moldova de la București

Ofițerii Centrului Național Anticorupție (CNA) desfășoară percheziții în cadrul Consulatului Republicii Moldova de la București. Informația a fost confirmată pentru NM de către ofițerul de presă al CNA, Angela Starinschi.

„Confirm că CNA efectuează acțiuni de urmărire penală la Consulatul Republicii Moldova la București în cadrul unei cauze penale, pornite pe faptul abuzului de serviciu, comis de către foști angajați ai misiunii diplomatice. Acum sunt audiate persoane și se fac ridicări ale unor materiale pentru verificarea informațiilor de care dispunem. Cu alte amănunte vom reveni”, a declarat Starinschi.

UPDATE (17:21)

Ministerul Afacerilor Externe și Integrării Europene (MAEIE) confirmă că Centrul Național Anticorupție a efectuat acțiuni de urmărire penală la Secția consulară a Ambasadei Republicii Moldova la București în cadrul unei cauze pornite pe numele unui fost angajat al ambasadei.

În cadrul acestor acțiuni au fost audiate persoane și au fost preluate un set de materiale pentru verificări suplimentare și pentru documentarea cauzei.

„În perioada respectivă activitatea misiunii diplomatice nu a fost afectată, iar MAEIE reiterează și pe această cale toleranța zero la acte de corupție, acestea putând fi raportate telefonic, în scris sau on-line Centrului Național Anticorupție”, se arată în declarația MAEIE.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: