CNA efectuează percheziții la staff-ul electoral al candidatului pentru funcția de bașcan a Partidului „ȘOR”
Full Article 3 minutes read

CNA efectuează percheziții la staff-ul electoral al candidatului pentru funcția de bașcan a Partidului „ȘOR”

Partidul „ȘOR” a anunțat în dimineața zilei de 13 mai că autoritățile au descins cu percheziții la conducerea staff-ului și activiștii formațiunii. Contactată de NM, purtătoarea de cuvânt a Centrului Național Anticorupție, Angela Starinschi a confirmat informațilile.

„Au loc acțiuni de urmărire penală pe dosarul de corupere a alegătorilor de către reprezentanții unui concurent electoral, pe care le desfășurăm împreună cu Inspectoratul Național de Investigații, sub conducerea procurorilor anticorupție. Mai multe detalii vor fi comunicate după finalizarea acțiunii”, a declarat reprezentanta CNA, pentru NM.

Partidul „ȘOR” a publicat un comunicat în care acuză președinta Maia Sandu și formațiunea de guvernare că ar fi dispus perchezițiile.

„În această dimineață, conducerea staff-ului și mulți activiști ai Partidului „ȘOR” s-au trezit din nou cu mascați la ușă, înarmați cu arme automate. Este o nouă acțiune ilegală, prin care se încearcă să pună presiune pe singurul candidat, care apară real interesele cetățenilor din Găgăuzia și nu este controlat de regimul criminal de la Chișinău. Toate tentativele regimului Sandu-PAS, de a o elimina din cursa electorală pentru turul doi de scrutin pe Eugenia Guțul, au eșuat pe motiv că sunt ilegale, iar poporul din Găgăuzia știe să-și apere dreptul la vot și libera alegere. Tentativele ilegale de implicare brutală în alegeri au fost condamnate de majoritatea candidaților care nu au trecut în turul doi. În acest context, este stranie tăcerea și lipsa reacției din partea contracandidatului, susținut de socialiști, fapt care ar confirma opinia existentă în societate despre o înțelegere a acestuia cu regimul Sandu-PAS”, se arată în comunicat.

De menționat că președinta Maia Sandu și PAS nu au venit deocamdată cu o reacție la acuzațiile Partidului„SOR”.

Precizăm că IGP a făcut recent publice imagini video și audio din timpul perchezițiilor desfășurate pe 7 mai în cadrul dosarului privind coruperea alegătorilor din Găgăuzia de către de către reprezentanții Partidului „ȘOR”. Potrivit oamenilor legii, începând cu luna martie, concurentul electoral vizat în prezenta cauză, precum și grupul său de inițiativă, ar fi acceptat cu bună știință mijloace financiare din partea unui grup criminal organizat, care ar fi fost și sunt utilizate pentru remunerarea ilicită a activiștilor implicați în campania electorală de alegere a bașcanului UTA Găgăuzia, precum și pentru determinarea alegătorilor să voteze pentru candidatul formațiunii. Pentru determinarea unui număr de 30 de alegători de a vota candidatura partidului ȘOR, fiecare activist era remunerat cu 15 000 lei. Formațiunea politică a negat veridicatea probelor video ș audio prezentate de poliție, catalogându-le drept „trucate”.

Amintim că, pe 30 aprilie, în Găgăuzia a avut loc primul tur al alegerilor pentru funcția de bașcan. În turul doi au avansat candidatul Partidului „ȘOR”, Evghenia Guțul, şi candidatul independent susținut de Partidul Socialiștilor (PSRM), Grigorii Uzun. Al doilea tur al alegerilor din Găgăuzia va avea loc pe 14 mai.


Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.



Vreți să susțineți ceea ce facem?

Puteți contribui la realizarea jurnalismului calitativ. Pentru aceasta, puteți contribui printr-o donație unică prin sistemul E-commerce de la maib sau puteți întocmi un abonament lunar pe Patreon! În acest mod, puteți fi parte a schimbării în bine pentru Moldova. Datorită contribuției dvs, noi vom avea posibilitatea să transformăm în realitate și mai multe proiecte noi și importante și, ceea ce este la fel de important, să rămânem independenți. Indiferent de mărimea contribuției, veți primi un mic cadou. Accesați linkul pentru a fi complicele nostru. Nu este greu, ba chiar plăcut.

Susțineți NewsMaker!

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: