CNESP a decis: În următoarele două săptămânii elevii vor studia în regim online
Full Article 2 minutes read

CNESP a decis: În următoarele două săptămânii elevii vor studia în regim online

Ministra Sănătății Ala Nemerenco a anunțat pe 20 ianuarie noile măsuri impuse de Comisia Națională Extraordinară pentru Sănătate Publică (CNESP).  Astfel, instituțiile de învățământ general vor activa în perioada 24 ianuarie – 4 februarie, în regim online. Nemerenco precizează că secțiile din spitalele unde sunt internați copiii bolnavi de Covid sunt pline. 

„Toate secțiile pe care le-am reactivat ca să spitalizăm copii bolnavi cu Covid sunt pline. La viteza pe care o are actuala tulpină de răspândire cel mai important este ca să avem cât mai puține contacte”, a spus ministra.

De asemenea se sistează evenimentele private de orice tip. Ministra declară că CNESP impune și obligativitatea prezentării Certificatelor COVID în aproape toate instituțiile din țară. Asta pentru că la nivel național, suntem în COD ROȘU, incidența fiind de 253 de infectări la o sută de mii de persoane.

„Totodată, de luni până astăzi avem o creștere semnificativă, iar în următoarea zi de luni, aceste date vor fi, cu siguranță, mult mai înalte. În aceste condiții propunem să suspendăm toate măsurile diferențiate de predictibilitate și să avem la nivel național măsuri corespunzătoare pragului de alertă roșu. Sperăm ca valul să treacă rapid să să revenim la măsurile anterioare”, afirmă Ala Nemerenco.

Ala Nemerenco precizează că următoarea săptămână va fi cea mai grea și a făcut un apel responsabilitate.

„De comportamentul nostru, va depinde dacă vor face față spitalele. Este vorba despre resursa umană”, a accentuat ministra.

Ala Nemerenco a menționat că astăzi vor fi peste patru mii de cazuri noi și nu exclude că în viitor numărul cazurilor pozitive zilnice ar putea ajunge la 10 mii.

 

 

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: