CNESP prelungește starea de urgență în sănătate publică, dar relaxează unele măsuri
Full Article 50 second read

CNESP prelungește starea de urgență în sănătate publică, dar relaxează unele măsuri

Starea de urgență în sănătate publică a fost prelungită până pe 15 aprilie inclusiv, pe întreg teritoriul Republicii Moldova. O decizie în acest sens a fost luată luni, 14 martie, de Comisia Națională Extraordinară de Sănătate Publică (CNESP), prezidată de prim-ministra Natalia Gavrilița.  

Între timp, o serie de măsuri de sănătate publică au fost ajustate în contextul reducerii considerabile a numărului de cazuri de COVID-19.

Astfel, începând cu 16 martie curent, purtarea măștilor de protecție va fi obligatorie doar în transportul public, instituțiile medico-sanitare, instituțiile de plasament, unitățile comerciale cu amănuntul, centrele comerciale și farmacii.

Specialiștii în sănătate publică recomandă, în continuare, cetățenilor să poarte măștile în toate spațiile publice închise, în special în cele de uz comun și zonele cu potențial de aglomerare.

Totodată, pentru a se proteja de infectarea cu SARS-CoV-2, persoanele sunt îndemnate să respecte regulile de igienă respiratorie și igiena mâinilor se arată în decizia CNESP.

 

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: