Comisara europeană pentru Extindere a gătit sarmale și plăcinte. Șezătoare la ambasada R. Moldova la Bruxelles

Comisara europeană pentru Extindere, Marta Kos, a participat la o șezătoare organizată la ambasada Republicii Moldova la Bruxelles, în data de 7 aprilie. Oficialul a gătit mai multe bucate din bucătăria națională, inclusiv sarmale.

Marta Kos a participat la șezătoare împreună cu viceprim-ministra pentru Integrare Europeană, Cristina Gherasimov. Ajunse la sediul ambasadei R. Moldova în Belgia, acestea au fost întâmpinate cu pâine și sare.

Potrivit unor imagini video publicate de vicepremier, în cadrul evenimentului, Marta Kos, alături de ceilalți participanți, a gătit sarmale. Aceasta a relatat că mama sa obișnuia să pregătească de multe ori acest fel de mâncare. „Dar noi le facem de cinci ori mai mari decât acestea”, a spus comisara europeană.

De asemenea, Marta Kos a făcut plăcinte plăcinte și desertul „Cușma lui Guguță”.

Menționăm că, în timpul șezătorii, comisara pentru Extindere a dezvăluit că va întreprinde o vizită oficială în Republica Moldova, în perioada 9-11 mai. „Vom sărbători împreună Ziua Europei, în Chișinău. După vom merge din nordul până în sudul țării”, a precizat ea.

Ultima vizită a Martei Kos în țara noastră a avut loc în februarie 2025.

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

Știri similare

0
Sondaj standard

Ți-a plăcut pluginul nostru?

0
Sondaj standard

Ți-a plăcut pluginul nostru?

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: