Comisia Electorală a Moldovei va colabora cu TikTok, pentru a combate falsurile din perioada electorală
Full Article 2 minutes read

Comisia Electorală a Moldovei va colabora cu TikTok, pentru a combate falsurile din perioada electorală

Comisia Electorală Centrală (CEC) a Republicii Moldova va colabora cu platforma TikTok pentru a combate falsurile din perioada electorală. Anunțul a fost făcut pe 31 iulie de reprezentanții CEC, în contextul referendumului și alegerilor prezidențiale din toamnă. În acest sens, Comisia a avut o întrevedere cu reprezentantul platformei, Azamat Burjuev, care întreprinde o vizită de lucru în Republica Moldova. 

Pe 31 iulie, reprezentanții CEC au anunțat că vor colabora cu TikTok pentru a combate dezinformarea în perioada electorală, în contextul scrutinelor planificate pentru 20 octombrie 2024.

În acest sens, membri și funcționari ai CEC au avut o întrevedere cu reprezentantul platformei TikTok, Azamat Burjuev, aflat într-o vizită de lucru în Republica Moldova.

„Participanții au vorbit despre politicile și instrumentele TikTok în vederea combaterii, pe durata perioadei electorale, a mesajelor false, eronate sau cele publicate cu încălcarea prevederilor legale referitoare la publicitatea politică și electorală. Totodată, au fost analizate mecanismele prin care CEC poate utiliza TikTok pentru informarea și educația electorală și cum poate sesiza platforma pentru a contracara amenințările la adresa integrității alegerilor”, au relatat reprezentanții Comisiei.

Comisia Electorală a Moldovei va colabora cu TikTok, pentru a combate falsurile din perioada electorală

Comisia Electorală Centrală a Republicii Moldova

Pe 20 octombrie, în Republica Moldova, vor avea loc alegeri prezidențiale. Concomitent se va desfășura și un referendum, în cadrul căruia cetățenii Republicii Moldova vor fi întrebați dacă susțin aderarea țării la Uniunea Europeană.


Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.



Vreți să susțineți ceea ce facem?

Puteți contribui la realizarea jurnalismului calitativ. Pentru aceasta, puteți contribui printr-o donație unică prin sistemul E-commerce de la maib sau puteți întocmi un abonament lunar pe Patreon! În acest mod, puteți fi parte a schimbării în bine pentru Moldova. Datorită contribuției dvs, noi vom avea posibilitatea să transformăm în realitate și mai multe proiecte noi și importante și, ceea ce este la fel de important, să rămânem independenți. Indiferent de mărimea contribuției, veți primi un mic cadou. Accesați linkul pentru a fi complicele nostru. Nu este greu, ba chiar plăcut.

Susțineți NewsMaker!

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: