Comisia Electorală – solicitată să se expună: poliția a fost sesizată că PCRM a tipărit ilegal pliante. Partidul anunță protest VIDEO
Full Article 3 minutes read

Comisia Electorală – solicitată să se expună: poliția a fost sesizată că PCRM a tipărit ilegal pliante. Partidul anunță protest VIDEO

Doi deputați comuniști s-au plâns că poliția a „confiscat” pliantele electorale ale Partidului Comuniștilor din Republica Moldova (PCRM), aflate pe teritoriul unei tipografii. Ei au numit acțiunea drept ilegală și au anunțat despre desfășurarea unui protest la Direcția de poliție a municipiului Chișinău. Inspectoratul General al Poliției a declarat, pentru NewsMaker, că a fost o sesizare precum că pliantele au fost tipărite ilegal. Între timp, poliția a inițiat o procedură contravențională și a solicitat inclusiv Comisiei Electorale Centrale să se expună. „S-au investit peste 250 000 de lei, cu derogări de la condițiile stabilite de lege”, au comunicat reprezentanții Inspectoratului. Menționăm, în pliantele vizate, partidul îndemna cetățenii să voteze „NU” la referendum. 

Deputatul Blocului Comuniștilor și Socialiștilor Nicolai Rusol s-a plâns pe o rețea de socializare că „poliția confiscă ilegal pliantele Partidului Comuniștilor”.

Ulterior, deputata comunistă Diana Caraman a spus că pliantele se aflau la tipografie și au fost „confiscate ilegal și absolut fără temei”. „În ciuda faptului că eu personal le-am prezentat toate documentele necesare în baza cărora au fost tipărite pliantele (contract, factura de plată, confirmare de plată pentru tipărirea pliantelor), poliția a decis totuși să ne sechestreze pliantele fără a ne prezenta vreun argument legal sau un document pentru sechestru”, a menționat parlamentara. 

Caraman a anunțat despre organizarea unui protest la Direcția de poliție a municipiului Chișinău. Acțiunea de protest, a menționat Caraman, va avea loc pe 9 octombrie începând cu ora 15:00.

„Vom cere returnarea pliantelor noastre și motivele pentru care au fost confiscate”, a spus deputata comunistă.

Contactată de NewsMaker pentru o reacție, șefa secției comunicare și protocol din cadrul Inspectoratului General al Poliției Diana Fetco a declarat că „poliția a fost sesizată despre faptul că au fost tipărite pliante ilegale, pentru care s-au investit peste 250 000 de lei, cu derogări de la condițiile stabilite de lege”.

„A fost inițiată procedura contravențională și am solicitat, inclusiv, expunerea Comisiei Electorale Centrale și a Serviciului Fiscal de Stat. În scurt timp vom primi decizia acestor autorități și, respectiv, urmează fie sancționarea persoanelor, fie restituirea materialelor, dacă nu vor fi stabilite încălcări”, a menționat reprezentanții Inspectoratului.

În pliantele vizate, partidul îndemna cetățenii să voteze „NU” la referendum. Precizăm că anterior, Partidul Comuniștilor din Republica Moldova a fost înregistrat în calitate de participant la referendumul republican constituțional din 20 octombrie 2024, cu opțiunea „NU”.


Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.



Vreți să susțineți ceea ce facem?

Puteți contribui la realizarea jurnalismului calitativ. Pentru aceasta, puteți contribui printr-o donație unică prin sistemul E-commerce de la maib sau puteți întocmi un abonament lunar pe Patreon! În acest mod, puteți fi parte a schimbării în bine pentru Moldova. Datorită contribuției dvs, noi vom avea posibilitatea să transformăm în realitate și mai multe proiecte noi și importante și, ceea ce este la fel de important, să rămânem independenți. Indiferent de mărimea contribuției, veți primi un mic cadou. Accesați linkul pentru a fi complicele nostru. Nu este greu, ba chiar plăcut.

Susțineți NewsMaker!

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: