Comisia Europeană oferă Moldovei €60 mln pentru a face față crizei energetice
Full Article 2 minutes read

Comisia Europeană oferă Moldovei €60 mln pentru a face față crizei energetice

Comisia Europeană va oferi Republicii Moldova €60 mln pentru a face față crizei din domeniul energetic. Anunțul a fost făcut de președinta Comisiei Europene Ursula von der Leyen, pe 27 octombrie, în timpul întrevederii cu premierul Natalia Gavrilița. Deocamdată nu este clar dacă banii vor fi acordați în calitate de împrumut sau de grant.

Președinta Republicii Moldova Maia Sandu a adresat un mesaj de mulțumire oficialilor europeni.

Între timp, prim-ministra Natalia Gavrilița și-a exprimat recunoștința pentru suportul financiar oferit de UE.

„Profund recunoascătoare pentru solidaritate Uniunii Europene exprimată în cadrul întâlnirii cu președintele Comisiei, Ursula von der Layen. Sprijinul de 60 de milioane de euro oferit pentru a ajuta la gestionarea crizei energetice actuale este o veste excelentă pentru țara noastră”, a scris Natalia Gavrilița pe Facebook.

Amintim că Natalia Gavrilița efectuează o vizită oficială la Bruxelles. Aceasta va participa la Consiliul de asociere UE-Republica Moldova, care va fi co-prezidat de Josep Borrell, înaltul reprezentant al Uniunii Europene pentru afaceri externe și politica de securitate și Natalia Gavrilița, prim-ministra Republicii Moldova.

Șefa Guvernului este însoțită de viceprim-ministrul, ministrul afacerilor externe și integrării europene Nicu Popescu, ministrul economiei Sergiu Gaibu, ministrul justiției Sergiu Litvinenco.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: