Comisia juridică a decis să prelungească termenul prezentării opiniilor asupra celor 18 candidați la funcția de membri ai CSM
Full Article 2 minutes read

Comisia juridică a decis să prelungească termenul prezentării opiniilor asupra celor 18 candidați la funcția de membri ai CSM

Comisia juridică, numiri și imunități, din cadrul legislativului, a decis să prelungească termenul în care persoanele interesate pot să prezinte expuneri asupra candidaților la funcția de membru al Consiliului Superior al Magistraturii. Într-un briefing de presă din 26 februarie, președintele comisiei, socialistul Vasile Bolea, a anunțat că termenul a fost prelungit până în 3 martie.

Acesta a precizat că, deocamdată, membrii comisiei au primit expuneri din partea persoanelor interesate pentru doar doi dintre cei 18 candidați. Astfel, astăzi s-a pus în dezbatere prelungirea termenului de prezentare a expunerilor și avizelor pentru candidații înscriși în concurs. Comisia, în unanimitate, a decis să prelungească acest termen până marția viitoare.

„În context, venim cu solicitarea ca mass media, persoanele interesate, jurnaliștii de investigație, alte persoane, să studieze lista celor care au depus documentele pentru concurs și să vină cu opinii: pozitive sau negative. În cazul celor negative – să se bazeze pe probe, pentru ca ulterior, comisia să examineze opiniile și să decidă asupra admisibilității candidaților care au depus documentele”, a precizat deputatul PSRM.

Amintim că la 20 decembrie 2019, parlamentul a votat în lectură finală modificările la Legea cu privire la CSM. Proiectul a fost aprobat cu 56 de voturi ai deputaților PDM și PSRM. Deputații Blocului ACUM au părăsit sala de ședință înainte ca documentul să fie supus votului.

 

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: