Comisia Națională a Pieței Financiare preia administrarea „Moldasig”. A constatat mai multe nereguli
Full Article 2 minutes read

Comisia Națională a Pieței Financiare preia administrarea „Moldasig”. A constatat mai multe nereguli

Comisia Națională a Pieței Financiare (CNPF) preia administrarea „Moldasig” SA. Decizia a fost anunțată pe 20 noiembrie. Potrivit unui comunicat de presă, CNPF s-au autosesizat, după ce a constatat mai multe nereguli. În ajun, deputatul PAS Dumitru Alaiba a anunțat că a expediat o sesizare pe acest caz Procuraturii Generale, denunțând un „atac raider” asupra Moldasig.

Într-un comunicat de presă, CNPF menționează că a identificat „practici contrare cerințelor de guvernanță corporativă în cadrul companiei ”MOLDASIG” SA care, începând cu 09.11.2020, este gestionată, potrivit  Încheierii judecătorești din 06.11.2020, de două entități de audit”.

Reprezentanții instituției susțin că au constatat că „persoanele delegate de „CONFIDENTIAL-AUDIT” SRL și „ALTIMEEA” SRL nu întrunesc rigorile stabilite de autoritatea de supraveghere, mai mult, acestea ignoră Ordonanța CNPF nr. 53/6 – O din 10.11.2020, regulatorul (CNPF), întru prevenirea deteriorării siguranței financiare și dezintegrării activelor, precum și neadmiterii neplăților către asigurații ”MOLDASIG” SA”.

Pe 19 noiembrie, deputatul Partidului Acțiune și Solidaritate (PAS) Dumitru Alaiba a expediat o sesizare la Procuratura Generală. Parlamentarul atrage agenția că pe piața asigurărilor s-ar întâmpla „lucruri îngrijorătoare”. Potrivit acestuia, un acționar care deține oficial 4,99% din compania Moldasig (dreptul la vot suspendat în 2016-2017) a ajuns să controleze 65% din acțiuni (în valoare de peste 45 mln de lei) printr-un „atac raider”.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: