Concurs cu nereguli la ,,MoldATSA”. Directorul general al Agenției Proprietății Publice și-ar fi depășit atribuțiile de serviciu
Full Article 2 minutes read

Concurs cu nereguli la ,,MoldATSA”. Directorul general al Agenției Proprietății Publice și-ar fi depășit atribuțiile de serviciu

Directorul general al Agenției Proprietății Publice riscă să fie pedepsit contravențional. Procuratura pentru Combaterea Criminalității Organizate și Cauze Speciale (PCCOCS) a anunțat astăzi, 19 noiembrie, despre expedierea în instanța de judecată a unei cauze pe numele acestuia, în legătură cu depășirea atribuțiilor de serviciu. 

Mai exact, potrivit PCCOCS, directorul general al APP este acuzat că a dispus aprobarea regulamentului de desfășurare a concursului pentru ocuparea funcței vacante de administrator al întreprinderii ,,MoldATSA” și, corespunzător, desfășurarea concursului pentru ocuparea acestei funcții. Acesta ar fi luat decizia în pofida faptului că, potrivit legii, atribuțiile corespunzătoare îi revin guvernului.

În consecință, procurorii PCCOCS au întocmit o cauză contravențională pe numele acestuia, iar în rezultatul investigațiilor inițiate de  către procurori, concursul a fost anulat.

Totodată, procurorii au remis cauza contravențională în instanță și au solicitat sancționarea conducerii Agenției, prin amendarea directorului cu 4.500 lei și prin aplicarea interdicției de a desfăşura activitate cu funcții de răspundere în cadrul întreprinderilor, instituţiilor, organizaţiilor de stat sau a administraţiei publice locale ori într-o subdiviziune a lor, pe un termen de 1 an.

Precizăm că  Eugeniu Moraru a fost numit în funcția de director al Agenției Proprietății Publice în luna iulie, de către ministrul Economiei și Infrastructurii, Vadim Brînzan.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: