Concursul la șefia PCCOCS: toți cei 4 pretendenți – admiși la etapa interviului
Full Article 2 minutes read

Concursul la șefia PCCOCS: toți cei 4 pretendenți – admiși la etapa interviului

Toți cei patru candidați la funcția de procuror-șef al Procuraturii pentru Combaterea Criminalității Organizate și Cauze Speciale (PCCOCS) au fost admiși la etapa interviului. Este vorba despre Victor Furtuna, Alexandru Machidon, Andrei Mațco și Ion Neguriță. Etapa interviurilor a fost stabilită pentru data de 9 octombrie. 

Pe 24 iulie, Consiliul Superior al Procurorilor a lansat concursul pentru selectarea candidatului la funcția de procuror-șef al PCCOCS pe 24 iulie 2024. Au depus dosarele de participare 4 candidați: Victor Furtuna – procuror-șef interimar al Procuraturii pentru Combaterea Criminalității Organizate și Cauze Speciale; Alexandru Machidon – adjunct al procurorului-șef al Procuraturii pentru Combaterea Criminalității Organizate și Cauze Speciale; Andrei Mațco – avocat; Ion Neguriță – procuror-șef interimar al Procuraturii raionului Ialoveni.

Pe 10 septembrie, CSP a anunțat că au fost examinate dosarele candidaților și s-a decis că „toți cei patru candidați au întrunit criteriile de eligibilitate”, fiind promovați pentru etapa interviului.

Etapa interviurilor a fost stabilită pentru data de 9 octombrie, în intervalul orar 10:00 – 15:00.

„Fiecare candidat va avea la dispoziție o oră pentru a prezenta conceptul de management și dezvoltare instituțională (maxim 20 min.) și a răspunde la întrebări (maxim 40 min.). În cadrul interviului, Comisia specială va evalua candidații inclusiv prin prisma competențelor profesionale ale acestora în domeniul contracarării criminalității organizate și cauzelor speciale. Interviurile candidaților vor fi publicate online îndată după încheierea ultimului interviu”, au comunicat reprezentanții CSP.

***

Actualmente, PCCOCS este condusă de un procuror-șef interimar – de Victor Furtună. Acesta a fost numit în funcție în ianuarie 2023, de către Consiliul Superior al Procurorilor.


Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.



Vreți să susțineți ceea ce facem?

Puteți contribui la realizarea jurnalismului calitativ. Pentru aceasta, puteți contribui printr-o donație unică prin sistemul E-commerce de la maib sau puteți întocmi un abonament lunar pe Patreon! În acest mod, puteți fi parte a schimbării în bine pentru Moldova. Datorită contribuției dvs, noi vom avea posibilitatea să transformăm în realitate și mai multe proiecte noi și importante și, ceea ce este la fel de important, să rămânem independenți. Indiferent de mărimea contribuției, veți primi un mic cadou. Accesați linkul pentru a fi complicele nostru. Nu este greu, ba chiar plăcut.

Susțineți NewsMaker!

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: