Consiliera lui Ceban, după sesizarea PAS la CNA: „Continuă să folosească instituțiile de stat în calitate de bâtă politică”
Full Article 2 minutes read

Consiliera lui Ceban, după sesizarea PAS la CNA: „Continuă să folosească instituțiile de stat în calitate de bâtă politică”

Consiliera primarului de Chișinău, Natalia Ixari, neagă că primăria ar fi contractat ilegal credite și spune că instituția „s-a condus mereu după legislația în vigoare”. Precizarea a fost făcută pentru NM după ce Centrul Național Anticorupție (CNA) a pornit o procedură contravențională privind cinci împrumuturi luate de Primăria Chișinău, în urma unei sesizări făcute de un consilier municipal PAS. Natalia Ixari susține că formațiunea de guvernământ PAS folosește instituțiile statului pe post de „bâtă politică”. 

PAS continuă să folosească instituțiile de stat în calitate de bâtă politică. PAS este deja în campania electorală și în fiecare zi apare cu acțiuni politice pe fundalul eșecurilor la nivel de țară. Zilnic, atât primarul, cât și angajații primăriei sunt intimidați și acuzați nefondat. Primăria Chișinău s-a condus mereu după legislația în vigoare și va continua să activeze astfel. Cert este că acțiunile lor grave legate de licitații, concursuri și achiziții dubioase de milioane sunt trecute cu vederea atât de organele competente cât și de mass-media”, a declarat Natalia Ixari pentru NM.

***

Precizăm că consilierul municipal PAS din Chișinău, Dumitri Ivanov, a depus la CNA o sesizare privind controlul legalității acțiunilor angajaților Primăriei Chișinău. Acesta susține că instituția a contractat cinci împrumuturi în valoare de 735 milioane de lei, în perioada 2021-2023, de la mai multe bănci comerciale din țară, fără aprobarea Consiliului Municipal Chișinău – încălcând astfel legea. Pe 12 iulie, Dumitru Ivanov a anunțat că, în urma examinării sesizării, CNA a pornit o procedură contravențională. Astfel, Centrul Național Anticorupție va verifica legalitatea contractării celor cinci împrumuturi invocate.


Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.



Vreți să susțineți ceea ce facem?

Puteți contribui la realizarea jurnalismului calitativ. Pentru aceasta, puteți contribui printr-o donație unică prin sistemul E-commerce de la maib sau puteți întocmi un abonament lunar pe Patreon! În acest mod, puteți fi parte a schimbării în bine pentru Moldova. Datorită contribuției dvs, noi vom avea posibilitatea să transformăm în realitate și mai multe proiecte noi și importante și, ceea ce este la fel de important, să rămânem independenți. Indiferent de mărimea contribuției, veți primi un mic cadou. Accesați linkul pentru a fi complicele nostru. Nu este greu, ba chiar plăcut.

Susțineți NewsMaker!

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: