Consiliul Audiovizualului împarte noi amenzi. Postul TV Cinema 1 – sancționat cu mii de lei
Full Article 2 minutes read

Consiliul Audiovizualului împarte noi amenzi. Postul TV Cinema 1 – sancționat cu mii de lei

Consiliul Audiovizualului (CA) a amendat postul TV Cinema 1 cu 18 mii de lei pentru încălcarea conceptului de difuzare. Decizia a fost luată în ședința Consiliului din 21 aprilie, notează NM.

CA anunță că a monitorizat postul TV Cinema 1 în perioada 8 martie – 14 martie, la solicitarea membrului CA Orest Dabija. Monitorizarea a scos la iveală încălcări din cauza discrepanței dintre conceptul declarat al conținutului postului TV și cel real.

Printre încălcări, Consiliul a constatat că Cinema 1 ar trebui să cumpere aproximativ 22% din conținutul său din Rusia pe când, de fapt, canalul de televiziune a cumpărat aproximativ 51%. De asemenea, de exemplu, postul TV a dat asigurări că nu a difuzat conținutul altor posturi din Republica Moldova, dar în timpul monitorizării, Consiliul a dezvăluit că emisiunea „Ceva interesant” a fost difuzată și pe postul ITV.

Canalul Cinema 1 TV este apropiat casei de vânzări Nova TV. După ce autoritățile au suspendat temporar activitatea a șase canale TV la sfârșitul anului trecut, inclusiv RTR-Moldova, conținutul canalului TV suspendat a fost transferat la Cinema 1. După aceea, popularitatea canalului TV Cinema 1 a început să crească.


Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.



Vreți să susțineți ceea ce facem?

Puteți contribui la realizarea jurnalismului calitativ. Pentru aceasta, puteți contribui printr-o donație unică prin sistemul E-commerce de la maib sau puteți întocmi un abonament lunar pe Patreon! În acest mod, puteți fi parte a schimbării în bine pentru Moldova. Datorită contribuției dvs, noi vom avea posibilitatea să transformăm în realitate și mai multe proiecte noi și importante și, ceea ce este la fel de important, să rămânem independenți. Indiferent de mărimea contribuției, veți primi un mic cadou. Accesați linkul pentru a fi complicele nostru. Nu este greu, ba chiar plăcut.

Susțineți NewsMaker!

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: