Consiliul de asociere UE-Republica Moldova se reunește. Natalia Gavrilița va discuta cu oficialii europeni despre criza energetică
Full Article 2 minutes read

Consiliul de asociere UE-Republica Moldova se reunește. Natalia Gavrilița va discuta cu oficialii europeni despre criza energetică

Consiliul de asociere UE-Republica Moldova își va desfășura, pe 28 octombrie, cea de a șasea reuniune. La eveniment vor participa șeful diplomației europene Josep Borrell și premierul Natalia Gavrilița. În cadrul întrevederii, părițile vor discuta inclusiv despre criza energetică. Informația a fost confirmată pentru NM de către Anastasia Tăburceanu, purtătoarea de cuvânt a Guvernului.

Cea de a șasea reuniune a Consiliul de asociere UE-Republica Moldova se va desfășura pe 28 octombrie. Aceasta va fi prezidată de Înaltul Reprezentant al Uniunii Europene pentru afaceri externe și politica de securitate, Josep Borrell, alături de prim-ministra Natalia Gavrilița, care va conduce delegația Republicii Moldova. Comisarul pentru politica europeană de vecinătate și extindere, Oliver Varhelyi, va reprezenta Comisia Europeană.

Punerea în aplicare a Acordului de asociere UE-Republica Moldova

În acest context, Consiliul va aborda următoarele subiecte:

  • dialogul politic și reforma, asocierea politică
  • cooperarea și convergența în domeniul politicii externe și de securitate
  • libertatea, securitatea și justiția
  • comerțul și zona de liber schimb aprofundată și cuprinzătoare
  • cooperarea economică și cooperarea sectorială în alte domenii, inclusiv în domeniul energiei

Consiliul de asociere va discuta, de asemenea, despre provocările globale, despre Parteneriatul estic și despre soluționarea conflictului transnistrean.

Contactată de NM, purtătoarea de cuvânt a Guvernului Anastasia Tăburceanu a confirmat că, în cadrul reuniunii, va fi abordat și subiectul crizei energetice.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: