Consiliul Republican al PSRM și-a desemnat comitetul executiv, organul colegial de conducere al partidului
Full Article 2 minutes read

Consiliul Republican al PSRM și-a desemnat comitetul executiv, organul colegial de conducere al partidului

Consiliul Republican al PSRM s-a reunit, astăzi, în ședință și a ales pentru o perioadă de 4 ani, componența Comitetului Executiv, organul colegial de conducere al partidului. Astfel, din componența noului organ de conducere al PSRM fac parte: Vlad Bătrîncea, Olga Cebotari, Grigore Novac, Adela Răileanu, Maxim Lebedinschi.

La rândul său, Comitetul Executiv l-a ales pe Vlad Bătrîncea în calitate de secretar executiv al PSRM.

Totodată, Consiliul Republican al PSRM a făcut o analiză a situației social-politice din țară și au exprimat îngrijorări profunde în legătură cu numeroasele crize prin care trece Republica Moldova.

„Scumpirea tuturor produselor, inclusiv a celor de primă necesitate, pâinea și lactatele, a înregistrat cote pe care Moldova nu le-a mai văzut din anii 90 ai secolului trecut”, afirmă socialiștii.

Amintim că în noiembrie 2021, fostul lider al PSRM și-a anunțat plecarea din partid, însă pe 18 decembrie, acesta a fost ales președinte de onoare al socialiștilor. Tot atunci, la Congres a fost aleasă şi noua componenţă a Consiliului Republican al PSRM şi a Comisiei Republicane de Control.

Precizăm că în cadrul aceluiași eveniment a fost aprobat noul program politic al PSRM, dar și noua redacție a statutului formațiunii.

În urma acestor modificări, funcția de președinte de partid a fost lichidată fiind creat organ de conducere – executivul politic.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: