Consiliul Suprem de Securitate se va întruni în ședință. Se va discuta instalarea noilor posturi de control de către administrația de la Tiraspol
Full Article 2 minutes read

Consiliul Suprem de Securitate se va întruni în ședință. Se va discuta instalarea noilor posturi de control de către administrația de la Tiraspol

Președintele Igor Dodon va convoca săptămâna viitoare ședința Consiliului Suprem de Securitate. Anunțul a fost făcut în cadrul platformei online „Președintele răspunde” din 17 iulie. Solicitarea a venit în ajun, din partea deputaților Partidului Democrat.

„Noi am discutat acest subiect la consiliul coaliției. Cel mai probabil, săptămâna viitoare va fi convocată ședința Consiliului Suprem de Securitate, cu mai multe subiecte, inclusiv cu posturile ilegale din regiunea transnistreană”, a declarat Dodon.

Igor Dodon a amintit că a discutat despre acest subiect cu liderul de la Tiraspol Vadim Krasnoselski, care l-a informat că jumătate dintre aceste posturi au fost închise.

„Am insistat și voi insista în continuare ca posturile care nu au fost convenite între Chișinău și Tiraspol să fie închise. Sunt posturi ilegale. Sper foarte mult ca până la întâlnirea noastră care va avea loc cam peste două săptămâni acest subiect să fie soluționat”, a mai spus Dodon.

Șeful statului a ținut să sublinieze că în regiunea transnistreană sunt circa 350-400 de mii de cetățeni ai Republicii Moldova:

„Aceștia sunt cetățenii noștri, este pământul nostru, noi suntem o țară”, a declarat Igor Dodon.

Șeful statului a precizat că un alt subiect care va fi discutat în cadrul ședinței Consiliului Suprem de Securitate este „cumpărarea deputaților”.

Joi, 16 iulie, Partidul Democrat a cerut convocarea în regim prioritar a Consiliului Suprem de Securitate pentru a examina instalarea celor 37 de posturi ilegale în Zona de Securitate și eliminarea imediată a acestora. Declarația a fost făcută de către deputatul Alexandru Jizdan, care a anunțat și despre crearea unui grup de lucru cu privire la soluționarea problemei.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: