Construcțiile nefinalizate sau abandonate din Chișinău vor fi inventariate 
Full Article 2 minutes read

Construcțiile nefinalizate sau abandonate din Chișinău vor fi inventariate 

Construcțiile nefinalizate de pe teritoriul orașului Chișinău, care sunt conservate și/sau abandonate mai mult de 3 ani vor fi inventariate de către autoritățile municipale. Anunțul a fost făcut de reprezentanții Primăriei municipiului Chișinău. Se menționează că o dispoziție în acest sens a fost semnată de viceprimarul Ilie Ceban.

Potrivit reprezentanților Primăriei, măsura vine în contextul prevederilor deciziei Consiliului Municipal Chișinău „Cu privire la aprobarea măsurilor pentru soluționarea deficiențelor și implementarea recomandărilor Curții de Conturi din Raportul auditului conformității procesului bugetar și gestionării patrimoniului public în anii 2018-2020 la UAT municipiul Chișinău (UAT/bugetul de nivelul II)”.

Inventarierea construcțiilor nefinalizate enunțate va fi efectuată de preturile de sector, iar Direcția generală arhitectură, urbanism și relații funciare, în colaborare cu Direcția autorizare și disciplină în construcții vor prezenta informația privind actele permisive emise pentru aceste obiective”, se arată într-o declarație a Primăriei.

Autoritățile locale au mai menționat că starea obiectivelor identificate va fi analizată de către un grup de lucru instituit la nivel de municipalitate, cu identificarea vizuală a gradului de finalizare a acestora, până la finele lunii august 2023.

Lista obiectivelor nefinalizate, cu gradul de finalizare determinat va fi transmis Agenției Servicii Publice, pentru evaluarea bunurilor identificate, cu informarea Direcției de colectare a impozitelor și taxelor locale despre valoarea acestora”, au spus reprezentanții Primăriei.


Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.



Vreți să susțineți ceea ce facem?

Puteți contribui la realizarea jurnalismului calitativ. Pentru aceasta, puteți contribui printr-o donație unică prin sistemul E-commerce de la maib sau puteți întocmi un abonament lunar pe Patreon! În acest mod, puteți fi parte a schimbării în bine pentru Moldova. Datorită contribuției dvs, noi vom avea posibilitatea să transformăm în realitate și mai multe proiecte noi și importante și, ceea ce este la fel de important, să rămânem independenți. Indiferent de mărimea contribuției, veți primi un mic cadou. Accesați linkul pentru a fi complicele nostru. Nu este greu, ba chiar plăcut.

Susțineți NewsMaker!

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: