Contestație la CEC. Comuniștii și Socialiștii acuză PAS că utilizează imaginea Maiei Sandu în materialele electorale (DOC)
Full Article 2 minutes read

Contestație la CEC. Comuniștii și Socialiștii acuză PAS că utilizează imaginea Maiei Sandu în materialele electorale (DOC)

Blocul electoral al Comuniștilor și Socialiștilor a depus o contestație la Comisia Electorală Centrală (CEC), în legătură cu acțiunile Partidului Acțiune și Solidaritate (PAS). Comuniștii și socialiștii acuză PAS că a utilizat imaginea președintei țării Maia Sandu în anumite materiale electorale.

Contestația a fost depusă la CEC pe 9 iunie. Blocul PCRM-PSRM atrage atenția că, în cadrul unui material electoral, cu un tiraj de 100 de mii de exemplare, au fost incluse patru fotografii în care apare șefa statului. De asemenea, în articol, ar fi fost incluse fraze precum „Am creat Partidul Acțiune și Solidaritate condus de Maia Sandu și echipa ei” sau „Maia Sandu și PAS au participat la alegerile prezidențiale”. De asemenea, s-a amintit că Maia Sandu a fost prim-ministru.

Prin urmare, comuniștii și socialiștii cer CEC să constate că PAS a utilizat resurse administrative în campania electorală, prin implicarea președintei țării și a imaginii acesteia. De asemenea, aceștia solicită ca PAS, în calitate de concurent electoral, să fie sancționat sub formă de avertisment și să îi fie interzisă utilizarea în continuare a materialului electoral respectiv – respectiv, exemplarere să fie nimicite.

UPDATE (13:15) Purtătoarea de cuvânt a PAS Aurica Jardan a declarat: „Socialiștii, neavând soluții pentru cetățeni, sunt cei care folosesc imaginea președintelui, prin promovarea minciunilor despre ea de dimineață până seara. PAS va continua programul de salvarere a Republicii Moldova de hoți și de corupți, propus de Maia Sandu la prezidențiale și pentru care a primit votul unui milion de cetățeni. Pornim vremurile bune pentru Republica Moldova!”

Contestația CEC-10AP6 din 9 iunie 2021 by newsmakermd on Scribd

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: