Controale în păduri: doi silvicultori vor fi suspendați din funcție. Ar fi implicați în furtul lemnului FOTO/VIDEO
Full Article 2 minutes read

Controale în păduri: doi silvicultori vor fi suspendați din funcție. Ar fi implicați în furtul lemnului FOTO/VIDEO

Controale în pădurile din Republica Moldova. În timpul verificărilor au fost identificate două cazuri de furt de masă lemnoasă, la Ialoveni și Călărași. Potrivit Ministerului Mediului, în ambele cazuri sunt implicați lucrători din cadrul întreprinderilor silvice. Persoanele urmează a fi suspendate din funcție. 

În dimineața zilei de 13 august, Ministerul Mediului a anunțat că inspectorii au identificat două cazuri de furt de masă lemnoasă. S-a întâmplat în timpul unor controale efectuate de inspectorii de mediu la ocoalele silvice din Moldova. Cazurile de furt au fost înregistrate în satul Cărbuna din raionul Ialoveni și în orașul Călărași. Prima locație este gestionată de întreprinderea silvică „Sil-Răzeni”, a doua – de întreprinderea silvică „Călărași”.

„În ambele cazuri sunt implicați lucrători din cadrul acestor Întreprinderi Silvice. Aceste persoane vor fi suspendate din funcție, urmând ca anchetele să stabilească măsurile necesare suplimentare. Fraudele au fost descoperite datorită sesizărilor primite din partea cetățenilor”, au precizat reprezentanții Ministerului.

În context, ministrul Mediului Sergiu Lazarencu a venit cu un mesaj către silvicultori. „Corupția și ilegalitățile în silvicultură nu vor fi tolerate”, a comunicat oficialul.

În ajun, pe 12 august, reprezentanții Centrului Național Anticorupție anunțau că împreună cu procurorii Procuraturii pentru Combaterea Criminalității Organizate și Cauze Speciale au descins cu percheziții la patru angajați ai Întreprinderii de Stat pentru Silvicultură Orhei. Funcționarii ar fi introdus date eronate referitor la volumul și categoria masei lemnoase extrase din fondul forestier. Astfel obțineau surplus, care ar fi fost înstrăinat ilegal și respectiv ar fi obținut venituri ilicite în proporții deosebit de mari. Totodată, funcționarii ar fi vândut lemn obținut ilegal unor persoane apropiate angajaților Întreprinderii de Stat pentru Silvicultură Orhei la prețuri reduse. Ulterior, aceștia l-ar fi înstrăinat cetățenilor la prețuri ridicate. Două persoane au fost reținute pentru 72 de ore. Detalii AICI.


Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.



Vreți să susțineți ceea ce facem?

Puteți contribui la realizarea jurnalismului calitativ. Pentru aceasta, puteți contribui printr-o donație unică prin sistemul E-commerce de la maib sau puteți întocmi un abonament lunar pe Patreon! În acest mod, puteți fi parte a schimbării în bine pentru Moldova. Datorită contribuției dvs, noi vom avea posibilitatea să transformăm în realitate și mai multe proiecte noi și importante și, ceea ce este la fel de important, să rămânem independenți. Indiferent de mărimea contribuției, veți primi un mic cadou. Accesați linkul pentru a fi complicele nostru. Nu este greu, ba chiar plăcut.

Susțineți NewsMaker!

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: