Coronavirus: Încă 32 cazuri confirmate în Republica Moldova. Bilanțul ajunge la 231 de îmbolnăviri
Full Article 2 minutes read

Coronavirus: Încă 32 cazuri confirmate în Republica Moldova. Bilanțul ajunge la 231 de îmbolnăviri

Încă 32 de cazuri de îmbolnăviri cu COVID-19 au fost confirmate în Republica Moldova. Anunțul a fost făcut de către ministrul Sănătății, Viorica Dumbrăveanu, după ședința Centrului Unic de Comandă de gestionare a crizei provocate de virusul COVID-19 de sâmbătă, 28 martie. Astfel, bilanțul a ajuns la 231 de îmbolnăviri. 

Prim-ministrul Ion Chicu a precizat că astăzi autoritățile au desfășurat și ședința Comisiei Situații Excepționale și pe cea a Centrului Unic de Comandă de gestionare a crizei provocate de virusul COVID-19.

„În cadrul ședinței Comisiei Situații Excepționale am aprobat unele decizii care vin să asigure funcționalitatea normală a statului în condițiile stării de urgență. Astăzi am venit cu mai multe reglementări în ceea ce privește plata salariilor pentru persoanele care sunt temporar disponibilizate sau nu sunt atrase în procesul de lucru, pentru salarizarea pentru perioada zilelor de odihnă de săptămâna vitoare, am discutat și aprobat o decizie de alocare suplimentară a mijloacelor financiare pentru Ministerul Sănătății, pentru a procura echipament nou de protecție, am oferit posibilitate conducătorilor, autorităților și instituțiilor publice să decidă asupra perioadei de concediu a mai multor angajați”, a anunțat Ion Chicu.

Totodată, șeful executivului a menționat că în ultimele 24 de ore se atestă faptul că tot mai mulți cetățeni se conformează deciziilor guvernului privind restricțiile din perioada stării de urgență. De asemenea, acesta și-a exprimat speranța că fețele bisericești nu vor organiza duminică slujbe.

„În mod special remarc reacția slujitorilo bisericii la apelurile și cerințele stricte ale Comisiei Situații Excepționale de a nu desfășura slujbe divine pe parcursul zilei de duminică. Știm că au fost astfel de adresări din partea fețelor bisericești cu statut mai înalt și sperăm foarte mult că această cerință va fi respectată, iar serviciile divine nu se vor petrece cu participarea credincioșilor. Reprezentanții statului vor monitoriza acest proces și sper să nu avem temei de a aplica penalități”, a subliniat șeful guvernului.

Amintim că astăzi a devenit cunoscut faptul că un preot din municipiul Soroca a fost amendat pentru că a oficiat slujbe divine, în pofida interdicției impuse de autorități.

 

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: