Cotidianul TV-CTV, sancționat cu 30.000 de lei pentru întreruperi nemotivate ale activității
Full Article 2 minutes read

Cotidianul TV-CTV, sancționat cu 30.000 de lei pentru întreruperi nemotivate ale activității

Consiliul Audiovizualului (CA) a impus o amendă de 30.000 de lei postului de televiziune „Cotidianul TV-CTV” pentru întreruperea repetată și nemotivată a activității sale, care a depășit o perioadă de 10 zile. Sancțiunea a fost decisă în cadrul ultimei ședințe publice a CA, în urma unui control efectuat asupra activității postului în perioada 28 iunie – 22 august 2024.

Potrivit raportului de control, „Cotidianul TV-CTV” a fost activ doar timp de trei zile, între 28 iulie și 1 august 2024, ceea ce confirmă faptul că a existat o întrerupere a emisiei pentru o perioadă semnificativă. În plus, echipa de control a constatat că adresele indicate de postul de televiziune în actele sale de constituire nu erau actuale, ceea ce a complicat verificările.

De asemenea, postul de televiziune a ignorat solicitările CA de a furniza informații referitoare la difuzarea serviciului de televiziune în perioada de control, inclusiv detalii despre posibilele întreruperi și motivele acestora. Acest refuz a fost interpretat ca o nerespectare a obligației de a se supune controlului autorității de reglementare.

Reamintim că „Cotidianul TV-CTV” a mai fost sancționat anterior de două ori pentru încălcări similare, primind termene pentru remedierea deficiențelor. Această nouă sancțiune subliniază gravitatea situației și necesitatea respectării normelor legale de către furnizorii de servicii media.


Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.



Vreți să susțineți ceea ce facem?

Puteți contribui la realizarea jurnalismului calitativ. Pentru aceasta, puteți contribui printr-o donație unică prin sistemul E-commerce de la maib sau puteți întocmi un abonament lunar pe Patreon! În acest mod, puteți fi parte a schimbării în bine pentru Moldova. Datorită contribuției dvs, noi vom avea posibilitatea să transformăm în realitate și mai multe proiecte noi și importante și, ceea ce este la fel de important, să rămânem independenți. Indiferent de mărimea contribuției, veți primi un mic cadou. Accesați linkul pentru a fi complicele nostru. Nu este greu, ba chiar plăcut.

Susțineți NewsMaker!

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: