„Cu ajutorul Domnului putem crea paradisul în Moldova”. Victoria Furtună s-a lansat în campania electorală 
Full Article 3 minutes read

„Cu ajutorul Domnului putem crea paradisul în Moldova”. Victoria Furtună s-a lansat în campania electorală 

Victoria Furtună, candidată independentă la scrutinul prezidențial, s-a lansat în campania electorală. Evenimentul a avut loc pe 29 septembrie, în orașul Hîncești. Furtună a scris pe o rețea de socializare că a comunicat, celor prezenți la eveniment, „cum se va dezvolta Moldova în următorii 4 ani”. Mai multe detalii în acest sens, candidata nu a oferit. 

„M-am lansat în orașul meu natal Hîncești, care unește oamenii prin tradiții, valori, credință și dorința pentru o Moldova Nouă. Mulțumesc tuturor prezenți, care au venit să audă nu doar să asculte cum se va dezvolta Moldova în următorii 4 ani alături de Victoria Furtuna. Împreună suntem puternici, iar cu ajutorul Domnului putem crea paradisul aici acasă, în Republica Moldova”, a scris Furtună pe o rețea de socializare, atașând și un video.

Victoria Furtună a demisionat din funcția de procuror anticorupție pe 11 martie 2024. Ea a acuzat SIS că ar fi plasat-o pe lista persoanelor care reprezintă „o amenințare la adresa securității naționale”, după ce ar fi inițiat pe 11 ianuarie un dosar care ar demonstra că instituții publice ale statului ar fi fabricat și ar fi diseminat informații false împotriva judecătorilor neloiali guvernării. Într-o reacție pentru NM, SIS a menționat că avizele pe care le întocmește au la bază informații „pertinente și verificate”.

Pe 12 martie, Procuratura Generală a efectuat percheziții în biroul de lucru al ex-procuroarei Furtună din incinta Procuraturii Anticorupție. Procuratura a confirmat că descinderile au loc în cadrul urmăririi penale pe faptul divulgării intenționate a datelor dintr-un dosar aflat în gestiunea PA. Descinderile au avut loc cu acordul șefei Procuraturii Anticorupție Veronica Dragalin.

Victoria Furtună a anunțat pe 30 iulie, de la Tiraspol, că intenționează să candideze la funcția de președinte al Republicii Moldova. Anunțul a fost făcut pe fundalul unui monument sovietic și al steagului nerecunoscut al regiunii. Furtună a spus atunci că va candida „independent” și s-a arătat sigură de cunoștințele sale „profesionale și abilitățile de lider”. Detalii AICI. Pe 24 septembrie, Comisia Electorală Centrală a înregistrat candidatura Victoriei Furtună la alegerile prezidențiale din această toamnă.

Pe 27 septembrie, Furtună a explicat clipul de la Tiraspol și a spus că armata rusă „păstrează regiunea în cauză în situație de pace” și că „nu se află ilegal pe teritoriul Tiraspolului”. Detalii AICI.

Amintim că episcopul de Bălți și Fălești, Marchel, și-a exprimat deschis sprijinul electoral pentru candidata la președinție Victoria Furtună, încălcând astfel recomandările Mitropoliei Moldovei, care interzic clericilor să se implice în politică. Marchel a spus că aceasta este „o creștină, o mamă și o soție exemplară” și că ar putea promova valori creștine în funcția de președinte. Ulterior, Inspectoratul General al Poliției a declarat că mai mulți preoți din nordul țării au ajuns în vizorul oamenilor legii după ce au fost implicați în agitație electorală. Polițiștii au înregistrat și anchetează fiecare caz în parte. Detalii AICI.


Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.



Vreți să susțineți ceea ce facem?

Puteți contribui la realizarea jurnalismului calitativ. Pentru aceasta, puteți contribui printr-o donație unică prin sistemul E-commerce de la maib sau puteți întocmi un abonament lunar pe Patreon! În acest mod, puteți fi parte a schimbării în bine pentru Moldova. Datorită contribuției dvs, noi vom avea posibilitatea să transformăm în realitate și mai multe proiecte noi și importante și, ceea ce este la fel de important, să rămânem independenți. Indiferent de mărimea contribuției, veți primi un mic cadou. Accesați linkul pentru a fi complicele nostru. Nu este greu, ba chiar plăcut.

Susțineți NewsMaker!

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: