„Cu viteza sunetului, fără a mi se da dreptul la replică”. Ex-directorul adjunct al ANSC, despre revocarea sa din funcție
Full Article 2 minutes read

„Cu viteza sunetului, fără a mi se da dreptul la replică”. Ex-directorul adjunct al ANSC, despre revocarea sa din funcție

Irina Gutnic, ex-director general adjunct al Agenției Naționale pentru Soluționarea Contestațiilor, susține că revocarea sa din funcție este una ilegală și că o va contesta în instanța de judecată. Potrivit ei, revocarea înainte de termen a avut loc în lipsa unui act constatator a pretinselor încălcări și nici nu i-a fost asigurat dreptul la apărare.

Într-o conferință de presă la IPN, Irina Gutnic se declară în disonanță cu acțiunile unui grup de deputați care s-a concentrat pe denigrarea imaginii sale. Potrivit ei, acest grup de deputați a indus în eroare majoritatea parlamentară pentru a aduna suficiente voturi pentru revocarea sa din funcție.

„Ieri, cu votul majorității parlamentare, am fost revocată înainte de termen din funcția de director general adjunct al ANSC. Cu viteza sunetului, fără a fi audiată, fără a mi se da dreptul la replică, fără a mi se aduce la cunoștință motivele care mi se incriminează ca să mă pot apăra, în lipsa unui act constatator a acelor încălcări care mi se incriminează, dacă ele pot fi numite încălcări”, a notat Irina Gutnic.

Ea a mai spus că deputații încă nu ajunse să-și exprime votul, dar decizia de revocare deja era anunțată pe rețelele de socializare.

Parlamentul a revocat-o înainte de termen pe Irina Gutnic din funcția de consilier, director general adjunct al Agenției Naționale pentru Soluționarea Contestațiilor (ANSC).

Potrivit Hotărârii adoptate în cadrul ședinței plenare din 3 februarie, a fost constatată „suficiența circumstanțelor privind executarea necorespunzătoare de către Irina Gutnic a obligaţiilor, prerogativelor şi competenţelor sale”.

 

 

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: