„Dacă ACUM nu va accepta dialogul cu PSRM, mergem la anticipate”. Președintele Igor Dodon cheamă fracțiunile la consultări
Full Article 2 minutes read

„Dacă ACUM nu va accepta dialogul cu PSRM, mergem la anticipate”. Președintele Igor Dodon cheamă fracțiunile la consultări

Igor Dodon a invitat fracțiunile parlamentare pentru a discuta formarea unui nou guvern și depășirea crizei politice. Acesta a precizat că va accepta orice candidatură la funcția de premier, în afară de cea a Maiei Sandu. În cazul în care nu se va ajunge la un compromis, președintele a spus că este pregătit să propună un candidat la funcția de prim-ministru din afara politicului.

Șeful statului a acuzat-o pe lidera PAS că ar fi provocat în mod intenționat căderea guvernului.

„Dumneaei a provocat intenționat căderea întregului cabinet de miniștri și criza din coaliția de guvernare, inclusiv pentru a distrage atenția cetățenilor de la politicile economice și sociale eronate, ineficiente din ultimele cinci luni. În afară de promisiuni, Maia Sandu nu a fost capabilă să ofere practic deloc rezultate și prin urmare, a încercat să distragă atenția de la această rușine”, a declarat Igor Dodon.

Președintele Igor Dodon susține că va accepta orice candidatură din partea blocului ACUM la funcția de premier, în afară de cea a premierul demis. În același timp, Igor Dodon declară că dacă ACUM nu va accepta dialogul PSRM, vor avea loc alegeri anticipate. În același timp, șeful statului a respins posibilitatea unei alianțe dintre socialiști și democrați.

„Dacă va fi formată aceeași majoritate parlamentară și chiar mâine dacă îmi propun consolidat, coordonat, o candidatură la funcția de prim-ministru, aceasta va fi înaintată imediat de mine și va putea fi votată chiar la începutul săptămânii viitoare”, a mai spus președintele Republicii Moldova.

Astfel, deputații PSRM sunt așteptați la ora 10:00, cei ai blocului ACUM – la 11:00, ai PDM – la ora 12:00 și ai Partidului Șor – la 13:00.

Amintim că astăzi, în plenul parlamentului, guvernul condus de Maia Sandu a fost demis cu votul deputaților din PSRM și PDM. Partidul Șor s-a abținut de la vot.

 

 

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: