Datele a 3,5 milioane de utilizatori mail.ru au devenit publice. Ce se cunoaște despre scurgere 
Full Article 1 minutes read

Datele a 3,5 milioane de utilizatori mail.ru au devenit publice. Ce se cunoaște despre scurgere 

Datele a 3,5 milioane de utilizatori mail.ru au devenit publice, comunică Meduza cu referire la canalul de Telegram „Uteciki informații”. Printre datele publicate se numără adresele de email, numele și prenumele, precum și telefoanele utilizatorilor. 

Mail.ru a confirmat scurgerea de date, dar au declarat că nu sunt responsabili de acesta: „Rezultatele verificărilor au arătat că datele publicate sunt asociate cu o scurgere a unui service terță de la începutul anului trecut”.

La fel, cei de la mail.ru au subliniat că „nimic nu îi amenință pe utilizatorii corespondenței” și au anunțat despre „o verificare amănunțită”, relatează rbc.ru.

Și instituția rusă Roskomnadzor a reacționat la scurgerea datelor. Ei au promis că vor verifica informațiile. 

***

În decembrie 2022, președintele Parlamentului Igor Grosu a îndemnat cetățenii, în special angajații din instituțiile statului, să nu folosească poșta electronică cu extensia „.ru”. Oficialul a spus că utilizarea acesteia de către instituțiile statului „este neserios”. „Nu trebuie să vină cineva din afară să te ajute dacă tu elementarul nu-l înțelegi”, a adăugat Grosu.


Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.



Vreți să susțineți ceea ce facem?

Puteți contribui la realizarea jurnalismului calitativ. Pentru aceasta, puteți contribui printr-o donație unică prin sistemul E-commerce de la maib sau puteți întocmi un abonament lunar pe Patreon! În acest mod, puteți fi parte a schimbării în bine pentru Moldova. Datorită contribuției dvs, noi vom avea posibilitatea să transformăm în realitate și mai multe proiecte noi și importante și, ceea ce este la fel de important, să rămânem independenți. Indiferent de mărimea contribuției, veți primi un mic cadou. Accesați linkul pentru a fi complicele nostru. Nu este greu, ba chiar plăcut.

Susțineți NewsMaker!

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: