De 10 ori mai puțin ca în SUA. Dragalin a dezvăluit ce salariu primește la Procuratura Anticorupție
Full Article 2 minutes read

De 10 ori mai puțin ca în SUA. Dragalin a dezvăluit ce salariu primește la Procuratura Anticorupție

Circa 25 de mii de lei pe lună, acesta este salariul pe care îl primește noua șefă a Procuraturii Anticorupție (PA), Veronica Dragalin. Declarațiile au fost făcute în cadrul ediției din 24 octombrie a emisiunii „ÎnPROfunzime” de la ProTV.

Noua șefă a Procuraturii Anticorupție a renunțat la un salariu lunar de circa 10 mii dolari pentru funcția din Republica Moldova.

„Vă pot spune cât vine la mine în contul bancar, circa 25 mii de lei pe lună”, a declarat Veronica Dragalin.

Totodată, noua șefă a PA spune că nu regretă că a acceptat această funcție.

„M-am acomodat foarte bine. Veneam în vizită la rude pe o săptămână, două, deci nu mai mult și nu știam cum o să mă acomodez cu viața de la Chișinău. Vara și toamna e un oraș foarte frumos și m-am acomodat destul de bine la viața de aici. La serviciu, în funcția mea nouă, tot m-am acomodat foarte bine. Nu am încă nici un regret că am decis să vin în Moldova, să-mi ajut țara, să pun umăr cu persoanele din instituțiile noastre, care încearcă să lupte cu corupția din Republica Moldova”, susține Dragalin.

Potrivit declarației de avere, depusă de procurorul șef anticorupție la ANI, aceasta a ridicat, în 2021, un salariu în valoare de 122 mii de dolari achitat de Departamentul de justiție al SUA.

În document, Dragalin trece în calitate de dividende/câștiguri peste 27 de mii de dolari. Noua șefă a PA nu a declarat niciun imobil și nici un teren, dar a indicat, în schimb, mai multe conturi bancare. Astfel, conform actului, Veronica Dragalin ar deține în băncile din SUA aproape 379 de mii de dolari.

***

Veronica Dragalin și-a început activitatea la Procuratura Anticorupțue pe 1 august 2022.

Originară din Republica Moldova, Dragalin a fost procuror-adjunct în districtul central al Californiei. Ea este fiica Elenei Dragalin, fondatoarea organizației Moldova AID și a Moldovan-American Convention, și este stabilită cu familia de mai multă vreme în SUA. Conform CV-ului depus în competiție, Veronica Dragalin a fost 2019 câștigătoarea Premiului „Cazul Anului” din partea Biroului Alcool, Tutun, Arme și Explozibili (ATF), iar în anul 2020, a obținut Premiul Directorului FBI.


Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.



Vreți să susțineți ceea ce facem?

Puteți contribui la realizarea jurnalismului calitativ. Pentru aceasta, puteți contribui printr-o donație unică prin sistemul E-commerce de la maib sau puteți întocmi un abonament lunar pe Patreon! În acest mod, puteți fi parte a schimbării în bine pentru Moldova. Datorită contribuției dvs, noi vom avea posibilitatea să transformăm în realitate și mai multe proiecte noi și importante și, ceea ce este la fel de important, să rămânem independenți. Indiferent de mărimea contribuției, veți primi un mic cadou. Accesați linkul pentru a fi complicele nostru. Nu este greu, ba chiar plăcut.

Susțineți NewsMaker!

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: