De ce au nevoie deputații de tablete? Parlamentul vine cu precizări
Full Article 2 minutes read

De ce au nevoie deputații de tablete? Parlamentul vine cu precizări

Reprezentanții parlamentului au publicat astăzi, 21 ianuarie, pe site-ul instituției, precizări privind informațiile apărute în ajun, despre cumpărarea a 110 tablete pentru aleșii poporului. Astfel, potrivit comunicatului, parlamentarii ar avea nevoie de dispozitivele electronice respective pentru implementarea sistemelor de vot electronic: e-Parlament și e-vot. 

„Până acum a fost făcut un volum mare de lucru și s-a ajuns la etapa de pre-testări. Pentru a avansa este nevoie de tehnică, deoarece e-parlament înseamnă digitalizarea proceselor și activității din legislativ. Tabletele pentru achiziția cărora a fost anunțat concurs sunt necesare pentru buna funcționare a sistemului e-parlament, în particular a e-votului”, se arată în mesaj.

De asemenea, reprezentanții legislativului susțin că tabletele vor fi montate în sala de plen și nu vor fi mobile, pentru a asigura securitatea, confidențialitatea și integritatea sistemului de e-vot.

Cerințele tehnice sunt elaborate în comun cu dezvoltatorul proiectului e-parlament, respectiv caietul de sarcini include parametrii recomandați pentru funcționarea, stabilitatea și securitatea sistemului.

Sistemul de e-vot este parte componență și indispensabilă a sistemului e-parlament care asigură transparența a procesului legislativ.

Proiectul e-parlament este implementat de PNUD Moldova și cofinanțat de guvernul Suediei și parlamentul Republicii Moldova.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: