De mâine este interzisă deplasarea în grupuri mai mari de 3 persoane. Ion Chicu a anunțat noi măsuri pentru a preveni răspândirea COVID-19
Full Article 2 minutes read

De mâine este interzisă deplasarea în grupuri mai mari de 3 persoane. Ion Chicu a anunțat noi măsuri pentru a preveni răspândirea COVID-19

Premierul Ion Chicu a anunțat despre introducere unor noi măsuri pentru a preveni răspândirea noului tip de coronavirus. Declarațiile au fost făcute după ședința Comisiei Situații Excepționale, astăzi, 26 martie. 

Astfel, fiecare persoană care va ieși din casă va fi obligată să aibă asupra sa un act de identitate, iar la solicitarea polițistului, cetățeanul este obligat să îl prezinte. De asemenea, începând cu 27 martie este interzisă deplasarea în grupuri mai mari de 3 persoane, atât ziua, cât și noaptea. Excepție fac parte membrii familiei de gradul I,II, în linie dreaptă sau colaterală.

Mai mult, Chicu a anunțat că bugetarii vor sta acasă în perioada 30 martie – 3 aprilie. Excepție fac parte angajații din instituțiile medicale și cei din domeniul asigurării ordinii publice. Recuperarea acestei săptămâni se va face după ridicarea stării de urgență. Sectorul privat va activa după vechiul regim.

„Vă rugăm și vă recomandăm să rămâneți unde sunteți. Nu circulați prin republică, nu vă duceți în sate, nu migrați în această perioadă, pentru că efectu acestei măsuri va fi nul”, a declarat Chicu.

Premierul a mai anunțat că Banca Națională, Poșta Moldovei și Casa Națională de Asigurări Sociale vor activa și vor atrage personalul necesar în contextul în care este necesar de a achita pensiile și indemnizațiile.

Totodată, Chicu a spus că se va face o derogare de la legea nr. 294, astfel încât partidele politice să poată dona alocațiile obținute de la bugetul de stat către fondul pentru prevenirea răspândirii infecției COVID-19.

Premierul a mai declarat că două puncte vamale vor fi închise. Este vorba despre punctul de trecere Costești-Stânca și Briceni-Rosoşeni.

Menționăm că în Republica Moldova au mai fost confirmate 28 de cazuri de COVID-19. Astfel, bilanțul celor infectați a ajuns la 177 de persoane.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: