Decis: borșul ucrainean a fost inclus pe lista patrimoniului imaterial al UNESCO
Full Article 50 second read

Decis: borșul ucrainean a fost inclus pe lista patrimoniului imaterial al UNESCO

Cultura culinară a borșului ucrainean a fost inclusă pe lista UNSECO a patrimoniului imaterial. Un anunț în acest sens a fost făcut de ministrul Culturii din Ucraina Aleksandr Tkacenko. 

„Victoria în războiul pentru borș este a noastră. Astăzi, 1 iulie, a fost inclus elementul „Cultura culinară a borșului ucrainean” în Lista patrimoniului cultural imaterial al UNESCO”, a scris Tkacenko, pe Telegram.

De menționat că Ministerul de Externe ucrainean a depus o solicitare pentru recunoașterea borșului ucrainean ca patrimoniu cultural imaterial încă anul trecut.

Inițial s-a planificat ca solicitarea să fie analizată în 2023. Din cauza războiului, cererea a fost inclusă spre luare în considerare într-o altă listă – patrimoniul cultural imaterial UNESCO care necesită protecție urgentă.

Astfel, cererea a fost analizată la Paris pe 1 iulie, la o reuniune extraordinară a Comitetului Patrimoniului Cultural Imaterial al UNESCO.


Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.Vreți să susțineți ceea ce facem?

Puteți contribui la realizarea jurnalismului calitativ. Pentru aceasta, puteți contribui printr-o donație unică prin sistemul E-commerce de la maib sau puteți întocmi un abonament lunar pe Patreon! În acest mod, puteți fi parte a schimbării în bine pentru Moldova. Datorită contribuției dvs, noi vom avea posibilitatea să transformăm în realitate și mai multe proiecte noi și importante și, ceea ce este la fel de important, să rămânem independenți. Indiferent de mărimea contribuției, veți primi un mic cadou. Accesați linkul pentru a fi complicele nostru. Nu este greu, ba chiar plăcut.

Susțineți NewsMaker!

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: