Departamentul de Stat al SUA i-a conferit Ministrei Justiției din Moldova titlul onorific de „Campion Anticorupție”
Full Article 3 minutes read

Departamentul de Stat al SUA i-a conferit Ministrei Justiției din Moldova titlul onorific de „Campion Anticorupție”

Departamentul de Stat al SUA i-a conferit titlul onorific de „Campion Anticorupție” ministrei Justiției de la Chișinău, Veronica Mihailov-Moraru. Distincția i-a fost conferită oficialei de secretarul de stat Anthony Blinken pe 7 decembrie, la Washington.

Ministra Justiției, Veronica Mihailov-Moraru, se află într-o vizită de lucru în capitala Statelor Unite ale Americii, Washigton. Potrivit unui comunicat al Ministerului Justiției de la Chișinău, în cadrul vizitei ministra are planificate mai multe evenimente tematice și întrevederi bilaterale cu oficiali americani.

La Washington, ministra Mihailov-Moraru a participat la conferința „Combaterea corupției la nivel global, pentru consolidarea democrației și securității”, organizată de Institutul Brookings.

Ministra Justiției a vorbit despre situația din Republica Moldova, provocările întâlnite în procesul de combatere a corupției și eforturile depuse de Guvern în lupta cu acest fenomen, care pune în pericol statul de drept și securitatea țării noastre. Totodată, a relatat despre complexitatea reformelor, inițiate cu scopul de a construi o democrație puternică și mecanisme viabile de asigurarea a integrității, despre necesitatea fortificării instituțiilor statutului, în special cele anticorupție, care este absolut stringentă în contextul războiului hibrid și a amenințărilor la adresa securității statului”, se arată în comunicat.

Urmare a întrebărilor primite, Veronica Mihailov-Moraru a menționat care sunt următoarele priorități, în contextul îndeplinirii angajamentelor asumate de țara noastră în procesul de integrare europeană.

Republica Moldova are nevoie de solidaritate și sprijin din partea societății civile, a partenerilor europeni, precum și a Statelor Unite ale Americii, pentru a depăși toate provocările”, a declarat ministra Justiției, potrivit comunicatului.

Mihailov-Moraru, premiată la Washington

Tot astăzi, Ministra Justiției a participat la ceremonia de premiere a „Campionii Anticorupție”.

În cadrul evenimentului, secretarul de stat al SUA, Anthony Blinken, i-a conferit Veronicăi Mihailov-Moraru titlul onorific de „Campion Anticorupție”, alături de alte 10 persoane din sistemul judiciar din întreaga lume. Distincția i-a fost conferită pentru „angajamentul neînfricat de a promova statul de drept și implementarea reformelor în sistemul de justiție din Republica Moldova”.

În calitate de ministru al justiției din Republica Moldova, care a condus inițiative de reformă, Veronica Mihailov-Moraru a întărit cu curaj sistemul judiciar și procuratura moldovenească de rămășițele capturii de stat, alături de alte eforturi critice de combatere a corupției și de transparență”, se arată într-o notă informativă a Departamentului de Stat.

Departamentul de Stat al SUA i-a conferit Ministrei Justiției din Moldova titlul onorific de „Campion Anticorupție”

U.S. Embassy Moldova

Departamentul de Stat al SUA i-a conferit Ministrei Justiției din Moldova titlul onorific de „Campion Anticorupție”

U.S. Embassy Moldova

Precizăm că ceremonia de premiere a „Campionilor Anticorupție” recunoaște persoanele care au dat dovadă de leadership, curaj și impact în prevenirea, demascarea și combaterea corupției. Potrivit Departamentului de Stat, secretarul Blinken a lansat evenimentul în februarie 2021 pentru a „demonstra angajamentul administrației Biden de a lupta împotriva corupției”. Până în prezent, 32 de persoane au fost distinse cu acest titlu.


Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.



Vreți să susțineți ceea ce facem?

Puteți contribui la realizarea jurnalismului calitativ. Pentru aceasta, puteți contribui printr-o donație unică prin sistemul E-commerce de la maib sau puteți întocmi un abonament lunar pe Patreon! În acest mod, puteți fi parte a schimbării în bine pentru Moldova. Datorită contribuției dvs, noi vom avea posibilitatea să transformăm în realitate și mai multe proiecte noi și importante și, ceea ce este la fel de important, să rămânem independenți. Indiferent de mărimea contribuției, veți primi un mic cadou. Accesați linkul pentru a fi complicele nostru. Nu este greu, ba chiar plăcut.

Susțineți NewsMaker!

 

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: