„Deputat nu înseamnă un om rău”. Reacția fostei parlamentare, al cărei soț a fost implicat într-un accident cu final mortal
Full Article 2 minutes read

„Deputat nu înseamnă un om rău”. Reacția fostei parlamentare, al cărei soț a fost implicat într-un accident cu final mortal

Soțul fostei deputate din partea Partidului Democrat din Moldova (PDM) Aliona Babiuc ar fi provocat un accident rutier în 2022. Victime au fost două persoane, una din ele a decedat pe loc. Persoana care a rămas în viață susține că după 9 luni de la accident, cazul încă nu a fost elucidat. Ea crede șoferul și soția acestuia încearcă să-l mușamalizeze. NewsMaker a discutat cu fosta deputată PDM, al cărei soț era la volanul mașinii implicate în accident. 

Fosta deputată PDM Aliona Babiuc a confirmat pentru NM că soțul ei era la volanul uneia dintre mașinile implicate în accident.

Întrebată de NM dacă soțul ei se consideră vinovat, aceasta a spus: „Deschideți știrile din ziua respectivă, accidentul rutier a avut loc nu pe trecerea de pietoni, acolo era o a doua mașină. (…) Toți conduceau în limitele reglementate, dar ceea ce inventează victima este pe conștiința ei”.

„Toți suntem oameni… Și deputat nu înseamnă un om rău”, a mai adăugat fosta parlamentară.

De menționat că într-un un monolog la Dorin Galben, o tânără din Bălți a povestit cum împreună cu prietenul ei au nimerit într-un accident rutier, pe 22 noiembrie 2022. Ea a spus că în ziua în care se ducea cu iubitul acasă la mama ei ca să fie cerută în căsătorie au fost loviți de o mașină. Ea a rămas în viață, prietenul ei a decedat pe loc. După 9 luni de la accident, potrivit tinerei, cazul încă nu a fost elucidat. Ea crede șoferul și soția acestuia, care a fost deputată în Parlament, încearcă să-l mușamalizeze. Potrivit tinerei, accidentul a avut loc pe trecerea de pietoni și a fost o expertiză din care „este clar că lovitura mortală a fost din cauza automobilului numărul 1”, mașina condusă de soțul fostei deputate. În cadrul aceluiași monolog, mama tinerei a spus că a vorbit la telefon cu fosta deputată iar cea din urmă a declarat că „nu se simte vinovată de tot ce s-a întâmplat”.

NM a solicitat informații și de la Procuratura Generală despre etapa la care se află momentan dosarul. Deocamdată nu avem un răspuns.


Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.



Vreți să susțineți ceea ce facem?

Puteți contribui la realizarea jurnalismului calitativ. Pentru aceasta, puteți contribui printr-o donație unică prin sistemul E-commerce de la maib sau puteți întocmi un abonament lunar pe Patreon! În acest mod, puteți fi parte a schimbării în bine pentru Moldova. Datorită contribuției dvs, noi vom avea posibilitatea să transformăm în realitate și mai multe proiecte noi și importante și, ceea ce este la fel de important, să rămânem independenți. Indiferent de mărimea contribuției, veți primi un mic cadou. Accesați linkul pentru a fi complicele nostru. Nu este greu, ba chiar plăcut.

Susțineți NewsMaker!

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: