VIDEO În ziua în care urma să fie cerută în căsătorie, viitorul ei soț a murit: Șoferul care ne-a lovit este soțul unei foste deputate
Full Article 8 minutes read

VIDEO În ziua în care urma să fie cerută în căsătorie, viitorul ei soț a murit: Șoferul care ne-a lovit este soțul unei foste deputate

În ziua în care se ducea cu iubitul acasă la mama ei ca să fie cerută în căsătorie, Valeria și prietenul ei au fost loviți de o mașină. Ea a rămas în viață, prietenul ei a decedat pe loc. După 9 luni de la accident, potrivit tinerei, cazul încă nu a fost elucidat. Ea crede șoferul și soția acestuia, care a fost deputată în Parlament, încearcă să-l mușamalizeze. NewsMaker a discutat cu fosta deputată PDM, al cărei soț era la volanul mașinii implicate în accident. NM a solicitat informații și de la Procuratura Generală, despre etapa la care se află dosarul. 

Ce spune tânăra, una din victimele accidentului 

Valeria Jelezneac are 23 de ani și este din orașul Bălți, iar pe 22 noiembrie 2022 a nimerit într-un accident rutier. Alături de ea, era prietenul ei.

Mă duceam în vizită la bunica mea, unde era și mama mea, împreună cu iubitul meu, unde a vrut să mă ceară în căsătorie. Am fost loviți de un automobil când traversam strada, la trecerea de pietoni. Iubitul meu a decedat pe loc, eu am fost transportată la spitalul din Bălți și am fost în comă timp de 9 zile. (…) După eu am aflat că șoferul care ne-a lovit este soțul unei foste deputate. Accidentul a fost în noiembrie iar până acum nu a fost judecată”, a spus tânăra, într-un un monolog la Dorin Galben.

Valeria a menționat că prietenul ei, Dima, lucra peste hotare – era militar în Franța

Timp de 3 ani am avut o relație la distanță și el a decis că nu mai poate continua așa și a vrut să mă ceară în căsătorie. La sfârșit de noiembrie, în 2022, mama mea era acasă și a venit și el deja acasă”, a spus tânăra.

Când se duceau la bunica ei, acolo unde se afla și mama ei, împreună cu prietenul ei erau „foarte pozitivi, bucuroși, eram foarte fericiți”.

La un moment am simțit o lovitură, după care s-a schimbat viața complet. Am aflat că am fost loviți de un automobil când traversam strada pe trecerea de pietoni. De ce menționez că traversam strada anume la zebră? Pentru că au fost mai multe știri despre acel accident. Undeva se scria că de fapt noi nu traversam strada la zebră, în altă parte se scria că de fapt noi fugeam pe drum. Cred că este ceva normal când vezi că în tine zboară un automobil să vrei cumva să scapi de lovitură și este normal chiar și dacă am fugit. Dar apare întrebarea, de unde s-au luat aceste știri dacă șoferul spune că a fost ceață și el pur și simplu nu ne-a observat”, a comunicat ea.

Valeria a spus că urmare a accidentului ea a fost găsită într-o parte a drumului, iar prietenul ei „a zburat pe carosabilul opus și din păcate a fost lovit de încă un automobil, care l-a mai târât încă câțiva metri”.

A fost expertiza și este clar că lovitura mortală a fost din cauza automobilului numărul 1. (…) Eu mi-am pierdut cunoștința și din păcate nu știu ce a fost pe loc, mi-am pierdut memoria și tot ce povestesc acum sunt din spusele mamei dar și trăirile mele de după, când deja mi-am revenit. La scurt timp a venit ambulanța și polițiștii”, a povestit tânăra.

Potrivit ei, medicii nu puteau să se asigure dacă Dima a decedat sau mai este viu pentru că el se afla sub roțile automobilului nr.2.

Martor al accidentului, a comunicat tânăra, a fost un șofer de taxi, cunoscut cu o rudă a familiei ei. El a spus că a văzut cele întâmplate și că a ajutat ca băiatul să fie scos de sub roți. A doua zi, șoferul de taxi ar fi declarat că nu dorește să fie în calitate de martor și că „nu a văzut nimic”. „Aici am înțeles că nu este curat”, a menționat fata.

După 9 zile de comă, când și-a revenit, a fost transportată la institutul de medicină urgentă din Chișinău.

Aveam foarte multe traume, ambele picioare au fost rupte, clavicula ruptă, mâna ruptă. (…) Am fost operată. Era riscul să nu mai pot să merg. (…) La sfârșit de decembrie am fost externată. Atunci mi s-a dat telefonul. (…) Nu puteam să înțeleg de ce nu-mi scrie Dima. Din cauza că el este militar în Franța, el se ducea la misiuni, a fost la misiune în Africa. Cumva mi s-a spus că el pur și simplu este la misiune. Am crezut, dar într-un grup de pe rețelele de socializare a fost știrea asta despre accident, și a fost numele meu scris pentru că se colecta sânge pentru mine. Era scris că în acest accident a nimerit și un băiat dar el a decedat pe loc. Numele meu scria, iar numele lui – nu. Eu nu puteam să înțeleg cine este. (…) Mama mi-a spus că cu tine în accident a nimerit încă un băiețel dar din păcate el a decedat, nu mi s-a spus că el este Dima. Într-un final mama mea nu a mai avut puteri să mintă și mi-a spus adevărul”, a adăugat ea.

Ce spune mama Valeriei

În cadrul monologului, mama Valeriei, Natalia, a spus că a fost în ziua respectivă la locul accidentului: „La prima mașină când am ajuns, numerele erau scoase. Iar la a doua mașină – numerele erau pe loc. Eu m-am apropiat de persoanele care stăteau lângă mașină și am întrebat cine e șoferul. El a ieșit și a spus: eu sunt. Eu i-am zis: cu ce viteză dumneavoastră ați mers? El a zis că cu 80”.

La fața locului era și soția șoferului, a spus femeia.

Verișoarele mele căutau avocați, toți refuzau. Pe urmă s-a aflat că ei sunt influenți. (…) Șoferul care era la volan, soția lui era fostă deputată și din cauza aceasta nimeni nu vroia să ne ajute. Până la urmă s-a luat de cazul nostru un avocat și a zis că lui nu îi pasă cine sunt ei, că trebuie să fie dreptate. Peste ceva timp, m-a sunat soția șoferului și mi-a spus dacă poate să mă ajute cu ceva și își cere scuze pentru ce s-a întâmplat. Am zis: mulțumesc mult, nu îmi trebuiește nimic, nici un ajutor. Zic „nouă ne trebuie sânge, oamenii donează sânge, mai multe nu-mi trebuiește nimic”. (…) Apoi ea a spus că nu se simte vinovată de tot ce s-a întâmplat. Eu am închis telefonul. (…) Apoi m-a sunat altă dată și mi-a spus că vrea să se întâlnească, eu i-am spus că nu doresc să mă întâlnesc”, a menționat femeia.

Mama Valeriei a adăugat că „au trecut 9 luni de la accident și abia acum s-au dat documentele la judecată, iar până acum au fost expertize”.

Valeria, victima accidentului, până în februarie 2023 nu putea să se ridice din pat. A fost nevoită să meargă la un centru de reabilitare. „Până ce nu pot merge pe tocuri, nu pot alerga dar kinototerapeutul meu mi-a promis că voi fi în stare. Totul la timpul lui”, a comunicat ea.

Tânăra s-a adresat autorităților cu îndemnul „să urmărească cazul”. La fel, Valeria a menționat că, prin judecată, cere „prejudiciu moral și material pentru tot ce s-a întâmplat”: „Șoferul în cauză și soția lui spun că ei în viață nu au auzit de așa bani și că noi cerem prea mult. Ok, întoarceți-mi viața pe care am avut-o. (…) Și cel mai important întorceți-mi dragostea pe care mi-ați furat-o”.

Reacția fostei deputate

NewsMaker a discutat cu fosta deputată PDM Aliona Babiuc, al cărei soț era la volanul mașinii implicate în accident. Ea a confirmat cazul, cu implicarea soțului ei. Aceasta are o altă versiune despre cele întâmplate. Întrebată de NM dacă soțul ei se consideră vinovat, aceasta a spus: „Deschideți știrile din ziua respectivă, accidentul rutier a avut loc nu pe trecerea de pietoni, acolo era o a doua mașină. (…) Toți conduceau în limitele reglementate, dar ceea ce inventează victima este pe conștiința ei. Toți suntem oameni… Și deputat nu înseamnă un om rău”.

NM a solicitat informații și de la Procuratura Generală despre etapa la care se află momentan dosarul. Deocamdată nu avem un răspuns.


Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.



Vreți să susțineți ceea ce facem?

Puteți contribui la realizarea jurnalismului calitativ. Pentru aceasta, puteți contribui printr-o donație unică prin sistemul E-commerce de la maib sau puteți întocmi un abonament lunar pe Patreon! În acest mod, puteți fi parte a schimbării în bine pentru Moldova. Datorită contribuției dvs, noi vom avea posibilitatea să transformăm în realitate și mai multe proiecte noi și importante și, ceea ce este la fel de important, să rămânem independenți. Indiferent de mărimea contribuției, veți primi un mic cadou. Accesați linkul pentru a fi complicele nostru. Nu este greu, ba chiar plăcut.

Susțineți NewsMaker!

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: