Deputata PCRM Elena Bodnarenco a decedat, după o luptă cu o boală incurabilă
Full Article 2 minutes read

Deputata PCRM Elena Bodnarenco a decedat, după o luptă cu o boală incurabilă

Deputata Blocului Comuniștilor și Socialiștilor (BCS) Elena Bodnarenco a murit. Informația a fost confirmată pentru NM de către serviciul de presă al Parlamentului. Potrivit colegilor săi de fracțiune, Elena Bodnarenco a luptat o perioadă îndelungată cu o boală incurabilă și a lucrat până în ultimele clipe. Ea avea 57 de ani.

Într-un necrolog semnat de Parlament, Legislativul își exprimă regretul trecerii în neființă a deputatei Elena Bodnarenco și a transmis condoleanțe rudelor, prietenilor, foștilor și actualilor colegi ai deputatei.

„În calitate de ales al poporului în mai multe legislaturi ale Parlamentului, Elena Bodnarenco și-a adus aportul la soluționarea problemelor cetățenilor, motiv pentru care s-a bucurat de respectul sincer din partea tuturor celor care au cunoscut-o. Și-a consacrat întreaga viață oamenilor, atât în calitate de deputat, cât și în calitate de primar al orașului Soroca, activitatea sa remarcându-se prin profesionalism și responsabilitate”, menționează Parlamentul.

Elena Bodnarenco a deținut funcția de deputat în Parlament, de-a lungul mai multor legislaturi, fiind membră a fracţiunii Partidului Comuniştilor din Republica Moldova. Cel mai recent mandat l-a obținut în urma alegerilor din iulie 2021.

În perioada 2011–2015 a ocupat funcţia de primar al or. Soroca. Este membră a Partidului Comuniştilor din anul 1994.

În 2016, Elena Bodnarenco a dezvăluit public că, fiind deputată PCRM, a fost contactată de un deputat al Partidului Democrat, care i-ar fi oferit mită „de ordinul milioanelor de dolari” pentru a părăsi fracțiunea.  Anterior 14 deputați comuniști au părăsit PCRM. Ulterior, ea a fost citată la CNA și a fost audiată ca martor.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: