Deputații Lozovan și Nesterovschi, învinuiți de finanțare ilegală din partea lui Șor, rămân în arest. Decizia Curții de Apel
Full Article 1 minutes read

Deputații Lozovan și Nesterovschi, învinuiți de finanțare ilegală din partea lui Șor, rămân în arest. Decizia Curții de Apel

Deputatul Alexandr Nesterovschi rămâne în arest în Penitenciarul nr. 13, iar colega sa de la Partidul „Renaștere”, deputata Irina Lozovan, rămâne în arest la domiciliu. Decizia în privința parlamentarilor, învinuiți de finanțare ilegală din partea unui grup criminal organizat condus de oligarhul fugar Ilan Șor, a fost pronunțată de magistrații Curții de Apel Chișinău, care au menținut pe 3 octombrie hotărârea primei instanțe.

Potrivit judecătorilor Curții de Apel, decizia este irevocabilă.

Irina Lozovan și Alexandr Nesterovschi au fost reținuți pe 21 septembrie, fiind învinuiți de finanțare ilegală din partea unui grup criminal organizat condus de Ilan Șor. Prin decizia Judecătoriei Chișinău, sediul Ciocana, din 23 septembrie, Alexandr Nesterovschi a fost plasat în arest în Penitenciarul nr. 13 pentru un termen de 30 de zile, iar colega sa, Irina Lozovan, în arest la domiciliu, pe 30 de zile.

De menționat că Alexandr Nesterovschi candidează la funcția de primar de Bălți, din partea Partidului „Renaștere”, afiliat lui Șor. Parlamentarul a depus actele la CECE Bălți pe 2 octombrie, el fiind reprezentant în acest proces de un reprezentat. Detalii AICI.


Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.



Vreți să susțineți ceea ce facem?

Puteți contribui la realizarea jurnalismului calitativ. Pentru aceasta, puteți contribui printr-o donație unică prin sistemul E-commerce de la maib sau puteți întocmi un abonament lunar pe Patreon! În acest mod, puteți fi parte a schimbării în bine pentru Moldova. Datorită contribuției dvs, noi vom avea posibilitatea să transformăm în realitate și mai multe proiecte noi și importante și, ceea ce este la fel de important, să rămânem independenți. Indiferent de mărimea contribuției, veți primi un mic cadou. Accesați linkul pentru a fi complicele nostru. Nu este greu, ba chiar plăcut.

Susțineți NewsMaker!

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: