„Renașterea” și „Șansa” lui Ilan Șor vor să-și încerce norocul la primăria Bălți. Alexandr Nesterovschi și Victoria Șapa au depus actele pentru înscrierea la alegeri
Full Article 2 minutes read

„Renașterea” și „Șansa” lui Ilan Șor vor să-și încerce norocul la primăria Bălți. Alexandr Nesterovschi și Victoria Șapa au depus actele pentru înscrierea la alegeri

Alexandr Nesterovschi de la Partidul „Renaștere” și Victoria Șapa de la Partidul „Șansă” au depus actele pentru a se înregistra în cursa pentru funcția de primar al municipiului Bălți. Consiliul electoral al circumscripției electorale municipale Bălţi are la dispoziție șapte zile pentru a examina actele și a decide înregistrarea sau neînregistrarea candidatului.

În ambele cazuri actele au fost aduse fizic la CECE Bălți de către reprezentanții pretendențelor. Dosarul deputatului Alexandr Nesterovschi, care este în arest preventiv, a fost prezentat de Veaceslav Jucov. Actele Victoriei Șapa au fost aduse de Alexei Capbătut.

Niciunul dintre pretendenții care intenționează să candideze independent la funcția de primar și au solicitat săptămâna trecută liste de subscripție nu le-au adus deocamdată completate cu semnăturile susținătorilor, a precizat pentru IPN Svetlana Colesnic, președinta Consiliului electoral al circumscripției electorale municipale Bălţi.

Până la momentul de față au fost înregistrați șase candidați:

1. Sergiu Burlacu – Partidul Liberal Democrat
2. Vladimir Rusu –  Partidul Acțiune și Solidaritate
3. Alexandru Gustoi – Partidul Comuniștilor
4. Ion Straciuc – Partidul Acasă Construim Europa
5. Maxim Moroșan – Partidul Socialiștilor
6. Aureliu Filipp – Partidul Dezvoltării și Consolidării Moldovei

Dosarele de înregistrare pot fi depuse până pe 6 octombrie inclusiv. Actele prezentate sunt examinate de consiliul electoral de circumscripție în termen de cel mult șapte zile de la data primirii acestora.

***

Precizăm că Republica Moldova va organiza alegeri locale generale pe 5 noiembrie 2023. În cadrul scrutinului vor fi aleși 898 de primari și 11 058 de consilieri locali, dintre care 9 972 sătești (comunali), orășenești și 1 086 raionali/municipali.


Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.



Vreți să susțineți ceea ce facem?

Puteți contribui la realizarea jurnalismului calitativ. Pentru aceasta, puteți contribui printr-o donație unică prin sistemul E-commerce de la maib sau puteți întocmi un abonament lunar pe Patreon! În acest mod, puteți fi parte a schimbării în bine pentru Moldova. Datorită contribuției dvs, noi vom avea posibilitatea să transformăm în realitate și mai multe proiecte noi și importante și, ceea ce este la fel de important, să rămânem independenți. Indiferent de mărimea contribuției, veți primi un mic cadou. Accesați linkul pentru a fi complicele nostru. Nu este greu, ba chiar plăcut.

Susțineți NewsMaker!

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: