Deputatul Alexandr Nesterovschi – găsit cu o avere nejustificată, de peste 360 000 de lei. Decizia ANI
Full Article 1 minutes read

Deputatul Alexandr Nesterovschi – găsit cu o avere nejustificată, de peste 360 000 de lei. Decizia ANI

Deputatul Alexandr Nesterovschi este în centrul unei investigații privind averea sa, după ce inspectorii de integritate au constatat o discrepanță între veniturile sale declarate și cheltuielile efectuate în perioada 2020-2023. Conform raportului întocmit de Agenția Națională de Integritate (ANI), suma nejustificată se ridică la 364.259,9 lei.

În cadrul procedurii de control inițiate de ANI, s-a stabilit că această sumă nu poate fi explicată prin veniturile oficiale ale deputatului și ale familiei sale, ridicând suspiciuni cu privire la sursele reale ale fondurilor.

Potrivit legii, inspectorul de integritate va transmite cazul către instanța de judecată, care va decide asupra confiscării averii nejustificate în valoarea sumei constatate. Dacă instanța confirmă existența acestei discrepanțe printr-o hotărâre definitivă și irevocabilă, deputatul Alexandr Nesterovschi va pierde dreptul de a ocupa o funcție publică sau de demnitate publică, cu excepția funcțiilor eligibile, pentru o perioadă de trei ani.

De asemenea, numele său va fi înscris în Registrul de stat al persoanelor care au interdicție de a deține anumite funcții.


Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.



Vreți să susțineți ceea ce facem?

Puteți contribui la realizarea jurnalismului calitativ. Pentru aceasta, puteți contribui printr-o donație unică prin sistemul E-commerce de la maib sau puteți întocmi un abonament lunar pe Patreon! În acest mod, puteți fi parte a schimbării în bine pentru Moldova. Datorită contribuției dvs, noi vom avea posibilitatea să transformăm în realitate și mai multe proiecte noi și importante și, ceea ce este la fel de important, să rămânem independenți. Indiferent de mărimea contribuției, veți primi un mic cadou. Accesați linkul pentru a fi complicele nostru. Nu este greu, ba chiar plăcut.

Susțineți NewsMaker!

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: