Din 1 iulie, perfectarea unor documente va costa mai mult. Altele vor putea fi ridicate mai repede (DOC)
Full Article 3 minutes read

Din 1 iulie, perfectarea unor documente va costa mai mult. Altele vor putea fi ridicate mai repede (DOC)

Din data de 1 iulie, Agenția Servicii Publice (ASP) va modifica tarifele pentru unele servicii cu privire la perfectarea mai multor acte. Pe de altă parte, o parte din documente vor putea fi obținute mai devreme, la același preț. Prevederile au fost adoptate încă în decembrie 2020, însă vor intra în vigoare peste jumătate de an. 

Astfel, înregistrarea căsătoriei, la sediul ASP, în regim curent, va costa din 1 iulie 260 de lei (acum acest serviciu este gratuit). Mirii se vor putea căsători chiar în ziua adresării, însă vor trebui să scoată din buzunar 7280 de lei.

Costul ceremoniei solemne a căsătoriei în zilele lucrătoare va rămâne același — 500 de lei. În zilele de odihnă, aceasta va constitui 1500 de lei, cu 500 de lei mai mult decât în prezent. Prețul pentru ceremonia solemnă în afara oficiului stării civile va rămâne neschimbat: 1000 de lei în zilele lucrătoare și 2000 de lei în cele de odihnă. Tarifele nu includ cheltuielile de transport.

Va crește tariful și pentru actele de divorț – 300 de lei în loc de 100 de lei pentru serviciu, în cazul în care ambii soți sunt de acord. Divorțul în temeiul deciziei instanței de judecată rămâne gratuit.

Actele de identitate vor putea fi obținute într-un termen mai scurt. Astfel, obținerea documentului timp de 20 de zile, în loc de 30, va rămâne la același preț – 130 de lei. Timp de 10 zile, în loc de 15, va costa 260 de lei, timp de cinci zile – la fel ca anterior – 390 de lei. Prețurile nu se vor modifica nici pentru cei care vor să obțină documentul timp de 24 de ore sau în ziua adresării (520 de lei).

Tot din 1 iulie, la prețul de 850 de lei, pașaportul va putea fi ridicat în termen de 20 de zile calendaristice, și nu în 30, cum era până acum. De asemenea, termenul de perfectare în 15 zile nu va mai fi disponibil. În schimb, acesta va putea fi perfectat în 10 zile lucrătoare și va costa 1280 de lei. Costul perfectării acestui act în 5 zile va rămâne același — 1490 de lei, iar dacă veți avea nevoie să perfectați pașaportul în 24 de ore, va trebui să plătiți 1700 de lei.

Amintim că, din 1 iunie, Agenția Servicii Publice va majora tarifele și pentru unele servicii acordate proprietarilor de mașini și șoferilor.

Cu privire la serviciile prestate de către Agenția Servicii Publice by Maxim Stratan on Scribd

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: