Din 24 octombrie, Centrala de la Cuciurgan reduce livrarea energiei electrice de la 70% la 27%
Full Article 2 minutes read

Din 24 octombrie, Centrala de la Cuciurgan reduce livrarea energiei electrice de la 70% la 27%

Din 24 octombrie, Centrala de la Cuciurgan va limita exportul de energie electrică pentru partea dreaptă a Nistrului. Astfel, în loc de 70 % cât livrează în prezent, Chișinăul va putea primi doar 27%. Anunțul a fost făcut de pretinsul lider de la Tiraspol, Vadim Krasnoselski.

„Nu ne propunem un scop în sine de a limita furnizarea de energie electrică a Republicii Moldova. Acesta nu este scopul nostru, pur și simplu nu avem gaz. Acestea sunt deja termeni comerciali între MGRES din cauza circumstanțelor apărute și Moldova”, a spus Krasnoselski.

Totodată, el a menționat că dacă în noiembrie, volumul de gaz va rămâne scăzut la fel ca în octombrie, pachetul energetic pentru Moldova va fi de maximum 23%.

Amintim că așa zisele autorități de la Tiraspol au decis instituirea stării de urgență economică pe întreg teritoriul transnistrean, până pe data de 1 noiembrie. O decizie în acest sens a fost luată astăzi, 21 octombrie, de deputații nerecunoscuți ai regiunii, reuniți într-o ședință extraordinară.

Între timp, furnizorul Central de energie electrică, SA Energocom a semnalat furnizorul de energie electrică  Premier Energy despre existența unui deficit de energie de 284 MWh. Astfel, Premier Energy a avertizat că sunt posibile deconectări ale energiei electrice, dacă Comisia Situații Excepționale va cere acest lucru.


Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.



Vreți să susțineți ceea ce facem?

Puteți contribui la realizarea jurnalismului calitativ. Pentru aceasta, puteți contribui printr-o donație unică prin sistemul E-commerce de la maib sau puteți întocmi un abonament lunar pe Patreon! În acest mod, puteți fi parte a schimbării în bine pentru Moldova. Datorită contribuției dvs, noi vom avea posibilitatea să transformăm în realitate și mai multe proiecte noi și importante și, ceea ce este la fel de important, să rămânem independenți. Indiferent de mărimea contribuției, veți primi un mic cadou. Accesați linkul pentru a fi complicele nostru. Nu este greu, ba chiar plăcut.

Susțineți NewsMaker!

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: