Din totalul deceselor provocate de Covid, săptămâna trecută, 5% erau persoane vaccinate
Full Article 2 minutes read

Din totalul deceselor provocate de Covid, săptămâna trecută, 5% erau persoane vaccinate

Pe parcursul săptămânii trecute, în Republica Moldova, au murit 19 persoane care erau vaccinate împotriva coronavirusului. Numărul constituie 5% din totalul de decese provocate de COVID-19. Datele au fost prezentate de secretarul de stat Svetlana Nicolăescu, în cadrul unei conferințe de presă, care s-a desfășurat pe 3 noiembrie. Oficialul nu a precizat dacă persoanele imunizate care au murit sufereau de comorbidități și dacă erau imunizate în totalitate.

În general, numărul noi de infectări cu coronavirus a scăzut față de săptămâna trecută.

„Constatăm o reducere cu 15% a numărului de cazuri noi, comparativ cu săptămâna precedentă. În ultimele 9 zile, înregistrăm o scădere constantă a numărului de cazuri noi. La fel, nivelul de îmbolnăvire, săptămâna precedentă, a fost unul mai redus decât acum în săptămânile anterioare, ajungând la nivelul la care eram la începutul lunii octombrie”, a menționat Svetlana Nicolăescu.

Totuși, secretarul de stat a menționat că numărul pacienților spitalizați rămâne mare.

„Săptămâna trecută, în medie, am avut zilnic peste 2 900 de persoane internate cu Covid. Dintre acestea, 277 de persoane se aflau în terapie intensivă. Din acestea, circa 40 de persoane erau cu ventilație invazivă”, a spus secretarul de stat.

În prezent, sunt activate 3 561 paturi pentru pacienții infectați cu Covid. Dintre acestea, 354 sunt paturi în secția de terapie intensivă.

Numărul de decese provocate de Covid a crescut față de săptămânile anterioare. 293 de persoane au murit pe parcursul săptămânii trecute. Peste 95% dintre acestea nu erauvaccinate împotriva coronavirusului (274), potrivit reprezentantei Ministerului Sănătății.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: