Directorul Serviciului Român de Informații efectuează o vizită la Chișinău: a avut o discuție cu Maia Sandu
Full Article 50 second read

Directorul Serviciului Român de Informații efectuează o vizită la Chișinău: a avut o discuție cu Maia Sandu

Președintele Republicii Moldova Maia Sandu a avut o discuție cu directorul Serviciului Român de Informații, Eduard Raul Hellvig, care efectuează o vizită de lucru la Chișinău. Potrivit unui comunicat al Președinției, discuția a fost despre opțiunile de reformă a sectorului național de securitate. 

Maia Sandu a vorbit cu oficialul român despre nivelul sporit al riscurilor de securitate, posibilitatea intensificării traficului de arme, a atacurilor teroriste și cibernetice, a radicalizării și dezinformării.

Șefa statului a menționat, în cadrul discuției, obiectivele de securitate ce sunt puse în fața instituțiilor de profil ale Republicii Moldova:

  • transparentizarea activității Serviciului de Informații și Securitate;
  • dezvoltarea unui mecanism de control parlamentar efectiv asupra domeniului securității naționale;
  • creșterea încrederii cetățenilor în instituțiile responsabile de securitatea spațiului informațional al țării;
  • cooperarea regională și internațională eficientă.

Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.NM a lansat o campanie de crowdfunding pe Patreon. Fiți complicele nostru

Acum, fiecare dintre voi, cititorii noștri, are ocazia să contribuie și să ne susțină activitatea, să ia parte la transformarea Moldovei. Vom continua să facem jurnalism corect în Moldova. Iar cu ajutorul vostru, vom putea să ne facem munca și mai bine. Vă propunem să alegeți una dintre cele 6 opțiuni prin care ne puteți susține. La rândul nostru, suntem gata să vă oferim toată recunoștința și mici surprize. Accesați linkul pentru a deveni complicele nostru. Și alegeți statutul care vi se potrivește: de la prieten până la președinte.

Susține NewsMaker.

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: