Directorul Serviciului Român de Informații efectuează o vizită la Chișinău: a avut o discuție cu Maia Sandu
Full Article 50 second read

Directorul Serviciului Român de Informații efectuează o vizită la Chișinău: a avut o discuție cu Maia Sandu

Președintele Republicii Moldova Maia Sandu a avut o discuție cu directorul Serviciului Român de Informații, Eduard Raul Hellvig, care efectuează o vizită de lucru la Chișinău. Potrivit unui comunicat al Președinției, discuția a fost despre opțiunile de reformă a sectorului național de securitate. 

Maia Sandu a vorbit cu oficialul român despre nivelul sporit al riscurilor de securitate, posibilitatea intensificării traficului de arme, a atacurilor teroriste și cibernetice, a radicalizării și dezinformării.

Șefa statului a menționat, în cadrul discuției, obiectivele de securitate ce sunt puse în fața instituțiilor de profil ale Republicii Moldova:

  • transparentizarea activității Serviciului de Informații și Securitate;
  • dezvoltarea unui mecanism de control parlamentar efectiv asupra domeniului securității naționale;
  • creșterea încrederii cetățenilor în instituțiile responsabile de securitatea spațiului informațional al țării;
  • cooperarea regională și internațională eficientă.

Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.Vreți să susțineți ceea ce facem?

Puteți contribui la realizarea jurnalismului calitativ. Pentru aceasta, puteți contribui printr-o donație unică prin sistemul E-commerce de la maib sau puteți întocmi un abonament lunar pe Patreon! În acest mod, puteți fi parte a schimbării în bine pentru Moldova. Datorită contribuției dvs, noi vom avea posibilitatea să transformăm în realitate și mai multe proiecte noi și importante și, ceea ce este la fel de important, să rămânem independenți. Indiferent de mărimea contribuției, veți primi un mic cadou. Accesați linkul pentru a fi complicele nostru. Nu este greu, ba chiar plăcut.

Susțineți NewsMaker!

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: