Directorul „Termoelectrica”, bănuit într-un dosar de îmbogățire ilicită
Full Article 1 minutes read

Directorul „Termoelectrica”, bănuit într-un dosar de îmbogățire ilicită

Directorul general al SA „Termoelectrica”, Veaceslav Eni,  a fost recunoscut și audiat în calitate de bănuit în cadrul unei cauze penale pentru îmbogățirea ilicită. Informația a fost confirmată de Procuratura Anticorupție (PA), pe 24 noiembrie.

În cadrul urmăririi penale, au fost acumulate probe din care rezultă o bănuială rezonabilă că în perioada 2015-noiembrie 2021, cheltuielile bănuitului, personal și prin intermediul unor terți au depășit veniturile înregistrate cu 3 849 796 lei.

La fel, în perioada 2015-noiembrie 2021, bănuitul, personal și prin intermediul persoanelor terțe, a înregistrat în proprietate 10 bunuri imobile și 2 mobile în valoare de circa 6 602 988 mln lei, a dobândit în proprietate două apartamente, precum și un automobil de marca Hyundai Tucson, fabricat în anul 2021, a căror valoare estimativă totală este de circa 991 341 lei.

În context, Procuratura Anticorupție informează că desfășoară acțiuni procesuale și în alte procese penale ce vizează abuzul de serviciu și depășirea atribuțiilor de serviciu comise de acesta și alte persoane responsabile din cadrul SA „Termoelectrica” în perioada 2019-2021.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: