Discuție telefonică dintre Dodon și Krasnoselski. Ce se va întâmpla cu posturile de control instalate recent de administrația de la Tiraspol
Full Article 2 minutes read

Discuție telefonică dintre Dodon și Krasnoselski. Ce se va întâmpla cu posturile de control instalate recent de administrația de la Tiraspol

Președintele Igor Dodon a discutat la telefon cu liderul regiunii transnistrene Vadim Krasnoselski, se arată într-un comunicat publicat de administrația de la Tiraspol. Aceștia au abordat subiectul posturilor de control instalate recent de către autoritățile transnistrene.

Tiraspolul susține că s-au instalat, în total, 31 de astfel de posturi, însă după ridicarea stării de urgență în Transnistria, jumătate dintre acestea au fost demontate. Liderul transnistrean a precizat că acestea au fost instalate cu scopul de a crea bariere suplimentare pentru prevenirea răspândirii noului coronavirus.

Vadim Krasnoselski i-a mai spus lui Igor Dodon că a fost lărgită lista categoriilor de cetățeni cu dreptul de circula liber. Potrivit acestuia, zilnic, sunt înregistrate peste 8 600 de traversări a regiunii (în iulie 2019 acesteia constituiau 12 mii). Liderul de la Tiraspol susține că posturile instalate temporar nu vor fi demontate atâta timp cât situația epidemiologică nu se va îmbunătăți.

Igor Dodon a discutat cu Vadim Krasnoselski și despre întâlnirea oficială pe care urmează să o aibă la sfârșitul lunii curente.

Tot astăzi, vicepreședintele Partidului Acțiune și Solidaritate (PAS), deputatul Mihai Popșoi, a declarat în cadrul unui brieifng de presă că posturile ilegale, instalate în Zona de Securitate sub pretextul pandemiei, cel mai probabil vor rămâne acolo și ulterior.

Deputatul l-a acuzat pe Igor Dodon că nu vine cu nicio reacție și „este gata să cedeze până și teritorii, acele sate din raionul Dubăsari, doar pentru a obține beneficii personale – voturile din regiunea transnistreană”.

Parlamentarul a declarat că acele posturi ilegale împiedică libera circulație a oamenilor care trăiesc în satele din preajmă. Totodată, au loc și alte cedări unilaterale, care se referă la telecomunicații, sectorul bancar etc. Cel care se declară „marele apărător al suveranității tace, pentru că este depensent atât de Rusia, cât și de Tiraspol, pentru că acolo îi sunt voturile”, a declarat Mihai Popșoi.

Președinția nu a comentat declarațiile celor doi parlamentari.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: