Dmitrii Kozak vine miercuri la Chișinău, într-o vizită de lucru
Full Article 1 minutes read

Dmitrii Kozak vine miercuri la Chișinău, într-o vizită de lucru

Șeful-adjunct al administrației președinției Federației Ruse, Dmitrii Kozak vine la Chișinău. Acesta va întreprinde o vizită de lucru pe 11 august. Informația a fost confirmată de Biroul de presă al Ministerului Afacerilor Externe și Integrării Europene pe 10 august.

Oficialul rus se va întâlni cu reprezentanții puterii de la Chișinău pentru a discuta temele prioritare ale agendei bilaterale moldo-ruse.

Recent, în cadrul unei emisiuni televizate, președinta țării Maia Sandu a menționat că discuțiile cu autoritățile din Rusia ar urma să fie lansate de noul Guvern și ministru de Externe.

„Vrem o relație pragmatică cu Rusia” a declarat președinta Maia Sandu într-un recent interviu cu publicația americană „American Purpose”. Aceasta a precizat că se referă, în primul rând, la redeschiderea pieței rusești pentru exporturile moldovenești, clarificarea statutului emigranților moldoveni din Rusia și evacuarea trupelor și munițiilor rusești din regiunea transnistreană, pentru că prezența lor acolo reprezintă „nu numai un pericol național, dar un pericol pentru întreagă regiune”.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: